אני שוכרת דירה מזה כמה שנים. לפני שנה נגנב למשכיר שלי הרכב שלו , ובו היו 2 צ'קים שלי שנתתי לו (כרגיל, כי לא מעוניין שהצ'קים יירשמו על שמו) ללא שם הנפקד.
ביטלתי את הצ'קים, אך בכל מקרה עד כה - שנה מהתאריך שהיה רשום על הצ'קים - אף אחד לא ניסה לגבותם.
המשכיר שלי מבקש שאתן לו צ'קים אחרים במקום אותם צ'קים, וכנגד טענתי שאני חוששת שיבואו אלי אנשי עולם תחתון בדרישה לשלם את אותם צ'קים, הוא ענה:
1. כיוון שעברה למעלה מחצי שנה מתאריך הצ'ק, ולא ניסו כלל לפדות את הצ'קים, כבר לא יכולים לבוא בשום דרישה מכוחם.
2. הוא מוכן לחתום שהוא אחראי על אותם צ'קים, וכל תשלום שאיאלץ לשלם בגללם הוא יחזיר לי.
ובכן, עקרונית אני לא חייבת לו כלום, אבל אם אין סיכון עבורי, אני מוכנה ללכת לקראתו בכדי שלא יפסיד.
השאלה מה אתם אומרים, האם אין סיכון? ואם יש סיכון - האם יש פיתרון שימנע את הסיכון?
המון המון תודה
שלום
ראשית לעולם לתת שיקים עם שם ולמוטב בלבד.
אם המשכיר יחתום על כך שהוא אחראי לשפות אותך בגין השקים שאבדו- אם ובמידה. זהו סיכון סביר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר