אני פתחתי חשבון בבנק טפחות לפני כחצי שנה על סמך זה שהבנקאית אמרה לי שלפי נתוני ההכנסות שלי אני זכאי להלוואה של 30000 שקל ללא ריבית!
פתחתי את החשבון וכשבאתי לקבל את ההלוואה התגלתה בעייה שההכנסות שעליהם הבנקאית התבססה אלו הכנסות שלא נכללים בדרישות של הבנק ולכן אי אפשר לתת לי את ההלוואה אז בגלל האי נעימות נתנו לי הלוואה עם ריבית נמוכה. רציתי לדעת אם שייך לתבוע על דבר כזה ובפרט שמטרתי בפתיחת החשבון הייתה לשם ההלוואה ללא ריבית
בתודה מראש!
יוסף
יוסף שלום,
כדאי להפריד במקרה שלך בין המצב החוקי "נטו" לבין הצד הפרקטי: ייתכן מאד ויש לך עילת תביעה (גם אם חלקית); מאחר וייתכן ותצליח להוכיח סוג של הטעיה או אי גילוי מלא מצד הבנק בגינו פעלת; מצד שני בפן הדיוני והפרקטי - במסגרת תביעה כזו יעלו שאלות כגון - מדוע לבסוף כשידעת את הנתונים בכל זאת נטלת את ההלוואה? הרי יכולת לבקש לסגור את החשבון, לפצות אותך במלוא ההוצאות ולא לקחת את ההלואה בטפחות. יהיה עליך להסביר זאת.
אתה מציין שקיבלת ממילא ריבית נמוכה ולכן במקרה הטוב תהיה זכאי לפער שבין 0 ריבית ובין אותה ריבית נמוכה שכן זהו הנזק (ייתכן ותעלה גם שאלת החלופה שהיתה לך בכל בנק אחר באותה עת מבחינת ריביות).
לסיכום: ממליץ לך לשקול, אם תחליט לתבוע ובמידה וההלוואה נלקחה על ידך כפרטי אתה יכול גם בתביעות קטנות, אבל הייתי ממליץ לפנות לבנק ולקבל פיצוי כלשהו ולא בהכרח לפנות לדרך של תביעה משפטית.
בהצלחה וחג שמח!
עו"ד דניאל כהן
קודם כל תודה רבה לך...
רציתי להוסיף שלא סגרתי את החשבון מכיוון שכבר העברתי את כל ההוראות קבע לחשבון החדש וזה לא היה לעניין לחזור שוב לבנק הקודם....
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר