שלום, הנני בעלים בחשבון יחד עם אמא שלי ואבא שלי ז"ל, לאחרונה אמא שלי חלתה מאוד והינה מרותקת לכיסא גלגלים, ישנו סכום של 160 אלף שח בחשבון וביקשתי למשוך 140 לצורך הכנת הבית לצרכיה הגשתי צוואה של אבא שלי חתומה ותעודת פטירה וכן מכתב של היורשות כולל אמא שלי שמאשרים לי למשוך כספים בסכומים גבוהים מהחשבון, אמר שיבדוק עם המחלקה המשפטית, בינתיים הייתי צריכה למשוך 540 שח מסניף אחר והבנק חסם אותי ממשיכות בסניפים אחרים, אחרי שיחה עם מנהלת הסניף שחררה את החסימה וכן אישרו לי למשוך רק 50,000 שח למרות שאמרתי שזה לשיפוצים. האם מותר להם לחסום אותי מלמשוך כסף מסניף אחר? האם זה חוקי? הרי לא ביקשתי למשוך סכום גבוה או לרוקן לגמרי את החשבון והגשתי לו מכתב של היורשים לפי הצוואה של אבי. כרגע הסגן התקשר אמר שאני צריכה להביא צו ירושה שהבעתיות עם זה שלוקח הרבה זמן, וכן מכתב של היורשים שאין עוד יורשים שזה נראה לי הזוי כי בצוואה רשום מי היורשים. האם מותר להם להחזיר לי שיקים שאני נותנת לחברת סיעוד עבור מטפלת? האם יש דרך לעקוף את עניין צו הירושה לבינתיים כדי למשוך עוד כספים לטובת השיפוצים?
שלום
הנושא סבוך אך אפשר לפתור אותו בזמן קצר יחסית. מציע להתיעץ עם עו"ד מומחה בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר