שלום.
מקרה קצת ארוך ומורכב.
אמא שלי חתמה בשנת1997 ערבות ביחד עם ערבה נוספת למשכנתא של 2 לווות לדירה בגובה 243K. חשוב לציין כי היא הייתה עולה חדשה לא ידעה מילה ולא חצי מילה בעברית ולא הוסבר לה על מה היא חותמת ובטח מה ההשלכות. הלווות לא עמדו בהתחייבויות והדירה נמכרה במכירת הפסד ב2008 בסכום של 120 אלף (פחות מחצי!!!) אמא שלי לא ידעה כלום בדבר החוב , מלכתחילה לא הכירה את הלווים כל כך ,בתקופה ההיא כולם חתמו לכולם. הבנק לא טרח לידע אותה בכלום, לא בחובות שנצברו ולא בכך שמוכרים את הנכס. רק ב2012 פתאום קיבלה מכתב שישנו חוב שנותר וכעט הוא צבר פיגורים וריביות ועמוד על כ300 אלף לערך. לווה אחת נפטרה והשניה לא מסוגלת לעמוד בהוצאות . הערבה השניה גם לא בתמונה (לא מובן כי לא נותנים גם שום מידע לגביה) .טענת הבנק הייתה כי לא היה להם כתובת עדכנית של אמא שלי ששונתה למרות שאמא שלי לקחה גם משכנתא באותו הבנק עוד בשנת 2000 עם הכתובת המעודכנת.
היו מספר ניסיונות להגיע לפשרה בועדות בין משרדיות והבנק הציע לאמא שלי לשלם סכום של 50K ואחר כך של 30K. הצעת נגד הייתה 10K שירדה לטימיון. ההורים שלי זוג פנסיונרים (76,64) שמתקיימים מקצבת זקנה וגר עימם אחי ,בעל נכות של 100%. אין באפשרותם לשלם בכלל.
לפני מספר ימים קיבלו מכתב הזמנה בסדר דין מקוצר.
עורכי הדין מאיימים כי הבנק יקח את הנכס של ההורים .
הרגשה כללית בכל התיק שפשוט עובדים עלייהם, הכל מאד מעורפל ולא
נותנים מידע לגבי כלום.
מספר שאלות:
1.האם מותר לחייב את אמא שלי בכל גובה החוב שעומד כיום על 430K למרות שיש עוד חייבת וערבה. (החייבת איכשהו גם הפכה בסוף לערבה)
2.האם הבנק יכול לשעבד את הדירה שלהם למרות שאין להם נכס נוסף ומי שמתגורר בנכס זה בוגר נכה שאין לו גם לאן ללכת במידה וירצו לממש השעבוד מתישהו.
3.האם יש חוק של התיישנות על מקרה כזה , מדובר ב20 שנה.
אודה לתשובתכם
שלום
הנושא מורכב ומחייב התייעצות עם עו"ד מומחה התחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר