לי ולבעלי יש חשבון משותף בבנק לאומי,בעלי התכוון לפתוח חשבון בבינלאומי בימים הקרובים,לפתע הודיעו לי מבנק לאומי שקיבלתי עיקול על שמי בחשבון מחברת פלאפון,עד שאסדיר איתם את החוב ברצוני לדעת האם בבנק הבינלאומי יראו את העיקול או שאין קשר אם בעלי פותח את החשבון לבד על שמו,ולא יראו כלום?
תודה.
התשובה היא עקרונית בלבד - מאחר ואין פירוט מלא, אבל עקרונית לא אמורים בבינ"ל לראות את העיקול, זאת, בהנחה שהוטל רק בלאומי ובהנחה שבבינלאומי אין כל חשבון קיים עם שם החייב בעיקול
ומי שיפתח את החשבון הוא בעלך והעיקול אינו על שמו.
בברכה,
דניאל כהן, עו"ד
כלומר אם אלך לפתוח חשבון בבנק אחר שלא היה לי בו חשבון קודם לקבלת העיקולים, הבנק החדש לא יראה את העיקולים, (אני מדברת על עיקולים הרשומים בבנק הנוכחי ושעברו למעלה משלשה חודשים מיום הגשתם)?
מכיון שהחשבון משותף , חובות וזכויות עומדות כאחד , בנק הבנלאומי אכן יראה את העיקול כמו כל בנק אחר ולשיקולו האם לפתוח לבעלך חשבון חדש.
מנסיוני ולאחר בדיקה עם בנק ישראל, אסור לבנק להחליט לא לפתוח חשבון חדש. כלומר הוא מחוייב לפתוח לך חשבון לבקשתך. הבנק יכול למנוע ממך קבלת אשראי אך לא יכול למנוע פתיחת חשבון עובר ושב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר