במסגרת הליך בבית המשפט לענייני משפחה ניתן צו המורה לבנק כלשהוא לתת פרטים מלאים אודות פעולות בחשבונות של מנוח לפני 20 ו-15 שנים לערך בשלב מוקדם יותר בהליך כבר הצטווה הבנק ומסר לנו דפי חשבון מאותן שנים, אך עכשיו ניתן צו למסור מידע נוסף - לאילו יעדים בוצעו העברות, מיהם המוטבים על שיקים וכן הלאה.
שמחים וטובי לב הלכנו לשני סניפי הבנק הרלבנטיים, אך שם דחו אותנו בצורות כאלה ואחרות (מבלי לטעון שהמידה לא קיים בידי הבנק).
עתה לשאלות:
1. מה ידוע על שמירת תיעוד של פעולות על-ידי הבנקים, מעבר לתקופה המפורסמת בת 7 שנים אחורה? למשל, האם ישנם מקרים אחרים (תיקים אחרים) בהם מסרו בנקים מידע מעבר לדפי חשבון לאחר 15 או 20 שנה, כך שניתן יהיה לטעון שהמידע נמצא בוודאות קרובה בידי הבנק?
2. אנחנו ממשיכים להתווכח עם הסניפים; אך מעבר לכך - האם נכון יהיה לעלות בהירארכיה של הבנק ולנסות לדרוש את כיבוד הצו בידי בעלי תפקידים מרכזיים יותר (חטיבת טכנולוגיות, הנהלה אזורית/ראשית)? או שמא צריך לפנות לבית המשפט ולבקש שיפעל לאכיפת הצו?
3. כיצד עשוי בית המשפט לפעול לאכוף את הצו? האם באמצעות הוראה למשטרה על ביצוע חיפוש/תפיסת מסמכים (387א לתקסד"א)? פתיחה בהליך לפי פקודת ביזיון בית המשפט?
שלום
מכיוון שקיבלת צו. ומכיוון שאין לי מידע מה רשום בדיוק בצו ועל איזה מסמכים מדובר. מציע שתתיעצו עם העו"ד שהוציא עבורכם את הצו. או עם עו"ד שמתמחה בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר