שלום רב
לפני כארבע שנים אולצתי למכור את דירתי
בשל פיגור תשלומי משכנתא. זה היה אחרי
ששילמתי משכנתא במשך 10 שנים. רציתי לשאול אם ידועים תקדימים שבנק נתבע לאחר שאילץ להחזיר משכנתא. האם יש אפשרות לפתוח את תיק המשכנתא שלי כיוון שאני סבור שההליך לא נעשה כשר או כשורה.
אחרי 9 שנים התחלתי לפגר בתשלומים והסתבר
שאמא שלי שהיתה כבר אז פנסיונרית היתה חתומה כערבה ללא ידיעתי. העובדה הזאת היה מרכיב משמעותי בלחץ שהופעל עליי. האם יתכן שערבה תהיה חתומה - ללא ידיעתי! והאם יתכן שערבה תהיה פנסיונרית? דבר נוסף הייתי סמוך להחזרת המשכנתא בועדה של משרד השיכון והבנק לא רצה להמתין ולשוב לקבל סעד מהועדה. הופעל עליי לחץ למכור את הדירה
אחרי 10 שנים ששילמתי לבנק. כמובן שאחרי
זה נכנסתי למשבר רציני שרק עכשיו אני קולט את המשמעות שלו.
האם יש תקדים שהבנק יתן להעביר ביקורת על
תיק המשכנתא ולבדוק אם היה תקין.תודה
אבי שלום,
אתה מעלה נושא שמבוסס בעיקר על המקרה הספציפי שלך, על עובדות רבות ותלוי בבחינה מאד מדוקדקת של העובדות ומן הסתם גם עדויות (של האם למשל, במידה וניתן לקבל) לפני שניתן להתייחס אליו בצורה מלאה. עקרונית ישנם תקדימים של אילוץ מצד בנקים, כולל פסיקות כלפיהם בנושאי משכנתאות, אבל אני מציע לך שעו"ד שתבחר יבדוק ויוודא היטב את העובדות לפני תביעה כזו.
בהצלחה,
דניאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר