כשהתחתנו הצטרפתי כשותפה שווה לחשבון בנק של בעלי, אבל לא הייתי פעילה
בחשבון ולא העברתי את משכורתי אליו (יש לי חשבון משלי). לאחרונה נודע לי על חובות כספיים אחרי שהגיעו מכתבים לגביהם מחברות האשראי. אני רוצה לספר שאז לא ידעתי שאני עדיין שותפה שווה בחשבון. מה שכן נודע לי בסביבות יוני או יולי שבעלי העביר כספים רבים לאיזה נוכלת, אז פניתי לבנק על מנת שתהיה לי גישה לחשבון באינטרנט, ולחרדתי גיליתי מינוסים עצומים שעברו את מסגרת האשראי שלו (20,000 שקל) והלוואות שהוא לקח ללא ידיעתי וללא הסכמתי בכתב. שאלתי:
1. האם הבנק היה צריך את חתימתי לפי חוק כשותפה על הלוואה שנתן לבעלי ?
2. האם הבנק היה צריך ליידע אותי על החריגות , לדוגמא צ'ק שניתן על ידי בעלי לאותה נוכלת בסכום של 15,000 שקל ב-19/2/2016 וחזר וגם צ'קים שניתנו ב-10/2/2016 וב-14/2/2016 על סך 10,000 שקל ולא חזרו, אבל מדובר בסכומים גדולים וגם על כך שהוא עבר את מסגרת האשראי שלו שהיא 20,000 שקל ? כי אם הבנק היה מיידע אותי, הייתי עוצרת את הזרמת הכספים לאותה נוכלת.
בבקשה עזור לי.
שלום
כדי לתת תשובה מקיפה יש לראות את כל המסמכים הרלוונטים. יש מקרים שהבנק צריך לידע את השותף בחשבון.
כל מקרה לגופו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר