אני נמצא בהליך פש"ר מזה 7 שנים כאשר הנושים שלי הם בנקים כיצד אוכל לדעת האם החשבונות עברו לחובות אבודים איזה צו או בקשה עליי לבקש מבית המשפט בקשה לגילוי האם הבנק הצהיר על חובות אבודים אז אני לא צריך לשלם?
שלום רב,
באמצעות הבנק/ים תוכל לדעת אם החוב נרשם כ"אבוד". הדרך הפרקטית יותר היא דווקא בנסיון להבין זאת מפקידי הבנק ולא בצו שיפוטי - אלא רם יש לך מתווה מסודר לפתרון (ואז זה מצריך ייותר פרטים וייעוץ יותר מעמיק). כיוון שחלפו 7 שנים חלק מהפקידים בבנק התחלפו וייתכן ויהיה מי שיסייע לך. המשמעות מתייחסת בעיקר לרישומים החשבונאיים של הבנק. לעובדה שבנק הכריז בספרים על חוב כאבוד מבחינתו, אין השלכה ישירה על עצם קיומו של חוב כלפיו - הכל בהתאם להסדר השנקבע לך בפש"ר. יחד עם זאת אתה צודק כי יכולה להיות משמעות והשלכה בעיקר "פסיכולוגית" אבל אולי גם מעשית על הליך הפש"ר. לאחר שתאסוף את נתוני ה"מחיקות" תוכל לפנות - להערכתי גם דרך הכונס הרשמי, אם יש לך ענין ביציאה מפש"ר או בהסדר שונה כלשהו (אינך מפרט כאן את מטרתך ולכן אינני יכול להשיב לגבי כיוון עתידי).
בברכה ובהצלחה
שבת שלום,
עו"ד דניאל כהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר