יש בידי צו ירושה על חצי מכל הנכסים של אמי ז"ל, שנפטרה לפני כשנה וחצי.
חשבונות הבנק שברשותה הינם במשותף עם שותף שני, ז"א שרבע מהכספים והשקעות בחשבונות הבנק שייכים לי עפ"י צו הירושה.
בנק יהב מוכן לתת לי אך ורק את מצב החשבון לתאריך הפטירה ובנוסף מצב חשבון לתאריך הגשת הצו. לתאריך הפטירה היו בבנק 90,000 ש"ח ושנה וחצי אחר כך 43,000 ש"ח.
הבנק אינו מוכן לתת לי פירוט תנועות מתאריך הפטירה ועד ליום הצגת צו הירושה. לדברי מנהלת הסניף הדבר נעשה תוך התייעצות עם המחלקה המשפטית של הבנק ( כאשר בנקים אחרים נתנו לי באופן מיידי את כל התנועות ללא כל עיכוב )
התחוושה שלי שנעשו הליכים לא תקינים מצד הבנק שאיפשר לשותף השני למשוך כספים מעבר להתנהלות רגילה מותרת ולכן מתנהל בחוסר שקיפות על מנת לטשטש את מחדליו.
הנהלת הסניף הודיעה לי שיש טופס אריכות ימים חתום, לי כרגע לא ברור אם הדבר נכון.
1) האם המהלך הנ"ל של הבנק הינו חוקי ? ויש להם אפשרות להתנהל כלפי בחוסר שקיפות מלאה ולהעלים ממני את פרטי התנועות ?
2) מנהלת הסניף טוענת שהיא מתכוונת לתת לי רק רבע מהסכום שהיה בתאריך הצגת צו הירושה דהיינו רבע מ -43,000 ש"ח.
ולא רבע מהסכום שהיה בבנק בזמן פטירתה דהיינו 90,000 ש"ח.
האם הדבר תקין ? או שאני אמורה לקבל רבע מהסכום שהיה בזמן הפטירה ?
3) במידה והבנק איפשר לשותף השני לגבות סכומים שאסור לו היה למשוך, האם התביעה שלי הינה כנגד השותף שמשך כספים שבעצם הינם כספי עזבון ולא כספים שבבעלותו אחרי מות אמי ? או כשהתביעה שלי צריכה להיות כנגד הבנק שאיפשר משיכות אסורות ושיתף פעולה עם השותף השני ?
4)הבנק גבה כ- 800 ש"ח אגרת צו ירושה מחשבון הבנק, כשהצגתי בפניו את צו הירושה, האם הדבר תקין ?
שלום
ראשית אתה זכאי לקבל את כל הפרטים מהבנק.
לצורך המשך טיפול הינך מוזמן לקבוע פגישה.
שנה טובה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר