אנחנו מעוניינים לסגור את חשבון הבנק שיש שלנו .
יש לנו בחשבון כרטיס אשראי עם קרדיט מנוצל , מסגרת אשראי מנוצלת והלוואה בריבית מאוד טובה של 6% שנתי.
הגענו לסניף לסגור את החשבון בגלל יחס מזעזע שהסניף נותן ללקוחותיו..
ברגע ששמעו שאנחנו רוצים לסגור את החשבון ולמשוך את המשכורת הערימו עלינו קשיים.
היו מוכנים לתת לנו הלוואה רק ל 7 שנים בריבית של 12% בחזר גבוה מאוד של 1700 ש"ח לחודש .
אחרי שהתעקשנו ואמרנו שאנחנו יכולים להתחייב רק על 1000 ש"ח החזר חודשי , הצלחנו לקבל הסכמה מהבנק לתת לנו הלוואה ל 10 שנים . אבל רק כהלוואת הסדר.
ונתבקשנו להגיע היום לקבל הסבר ב 4 עיניים מה מהמשמעות של הלוואת הסדר. נאמר לנו שהלוואה ל 10 שנים ניתנת רק ללקוחות בעייתים. מכיוון שאנחנו לא לקוחות כאלה לא רצו לתת לנו את ההלוואה. אבל כמו שאני מבינה - אם נסכים לקחת את ההלוואה הבנק יגדיר אותנו כלקוחות בעייתים ללא סיבה .
מישהו יכול להסביר לי ?
מיכל שלום,
מתאור המקרה אני מבין שמטרת ההלוואה הנוספת על זו שכבר יש לכם היא כיסוי יתרת החובה שבמסגרת העו"ש המנוצלת ושל יתרת הקרדיט.
אין לכם כל חיוב לפרוע פרעון מוקדם את ההלוואה הקיימת שהיא בתנאים טובים מבחינתכם.
כאשר הבהרתם לבנק שבכוונתכם לסגור את החשבון קשה יהיה "לכפות" עליו לתת לכם הלוואה דווקא בתנאים מסוימים שנוחים לכם, או כאלה שזהים להלוואה הקודמת. יחד עם זאת, אין סיבה לאלץ אתכם לקחת הלוואה ארוכה בריבית גבוהה (מאד). מדובר במו"מ מסחרי לכל דבר מול הבנק, נסו לא לשדר יותר מידי לחץ ולקבל את התנאים הטובים ביותר מבחינתכם.
מאחר ובצדק אינכם רוצים להיות "מסומנים" כלקוח בעייתי אני ממליץ לכם להגיע עם הבנק להסדר בו תקבלו הלוואה לתקופה שתתאים לכם מבחינת גובה החזר חודשי אך עדיין לא תכניס אתכם להגדרת לקוח בעייתי בבנק (מנסיון של לקוחות- גם לאחר שנים ההערה לא נמחקת וידועה גם לבנקים האחרים, מצב בעייתי שאין לו כרגע הסדר בפועל). נסו גם להקפיד על כך שלא תיכלל עמלת פרעון מוקדם למקרה של סילוק חלקי או מלא לפני תום תקופת ההלוואה וכך ייתכן ותוכלו לחסוך ריביות בעתיד, אם תתקבל הכנסה כלשהי.
בהצלחה,
דניאל כהן, עו"ד
המנהל דווקא היה מאוד נחמד .
הוא גם לא רוצה לסמן אותנו כבעייתיים כי אנחנו לא .
עכשיו אנחנו מחכים לאישורים מגבוה היום להלוואה הכוללת .
נקווה שהכל יסתדר.
תודה על תשובתך.
מיכל שלום,
מקווה שאכן יסתדר לכם בצורה טובה.
דניאל כהן, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר