להלן תאור התביעה
בשנת 1997 פתחתי תכנית חיסכון בשם "בונוס לדירה" בבנק טפחות.
משך התכנית היה עד 18 שנה.
התכנית כללה הטבות בתחום הדיור שבין היתר הם:
1 "בונוס ריבית"
2 "או"פ הצמדה"
(שהיא למעשה הפרש בין ההצמדה למדד המחירים לצרכן,לבין הצמדה למדד תשומות הבניה בניכוי 10%).
ברצוני להדגיש שבכל תקופת החיסכון, לא פורטו הסכומים הללו בדווח השנתי והסכומים הללו מופיעים רק במחשבי הבנק , דבר לא תקין לכשעצמו.
בבואי לסניף כחודש ליפניי משיכת הכספים על מנת לדעת מה זכויותיי בתכנית, נימסר לי מסמך ע"י הפקידה שבסניף שכולל את הסכומים להם אני ההיה זכאי כמפורט להלן.
"תשלומים xxxxxx
ריבית- xxxxxx
הצמדה- xxxxxx
בונוס ריבית xxxxxx
או"פ הצמדה- 48,804 ש"ח
סה"כ לזכות"- xxxxxx
הפקידה הדגישה בכתב ידה על גבי המסמך, שמאחר שאני מותר על זכותי לקבלת משכנתה ,אני לא היה זכאי לקבל רק את ה-"בונוס ריבית " (ואכן זאת בהסכמתי)
לאחר פדיון התכנית ,כשגיליתי שגם סכום "או"פ ההצמדה" לא ניכלל בסכום "זכות פדיון".פניתי לפקידה בסניף הבנק ,ונאמר לי כי מאחר ולא הבאתי קבלות על ביצוע שיפוץ בדירת מגורי אני לא זכאי לקבל את הסכום שעמד לרשותי באו"פ ההצמדה .
ברצוני להדגיש , שבמידה והיו אומרים לי מראש ביום מסירת המסמך , כי התקבול מותנה בביצוע שיפוץ והבאת קבלות ,הייתי מבצע את הנדרש ליפני משיכת הכספים (כמו שעשיתי מאוחר יותר, זאת שטות לוותר על זכות כזאת).
בפנייתי למחלקת פניות הציבור של הבנק מיזרחי טפחות (דהיום), בבקשה למצוא פתרון הולם ("להחזיר את הגלגל לאחור" ולאפשר לי לנצל את זכותי שבתכנית ) נעניתי בסירוב.
הרגשתי היא כי הבנק (מיזרחי טפחות )מנסה להתחמק ממחויבות של בנק טפחות ,ובכך להרוויח את הכסף שלי ,ואולי גם של אחרים כמוני.
להמלצתך אודה
שלום
ע"מ לתת לך יעוץ הולם
יש צורך לעבור על כל המסמכים- במיוחד מסמכי פתיחת התוכנית. מציע להתיעץ עם עו"ד מומחה בתחום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר