שלום,
שאלה ששאלתי מספר עורכי דין שלא ידעו לתת תשובה ברורה.
לפני כשנתיים הייתי שותף 33% בחברה.
ע"פ פרוטוקול מורשי החתימה שהיה, נדרשת חתימה שלי עבור כל הוצאה כספית.
לפני כשנה כל השותפים מכרו את החברה לאחר שנקלעה להפסדים וחובות.
לאחרונה התברר שבזמן שהיינו בעלי החברה, מאות אלפי שקלים יצאו מהחברה בצ'קים והעברות בנקאיות ללא אישור וחתימה שלי (חלק משכורות לעובדים, חלק לספקים וחלק לא ברור - אך סכומים גבוהים מאוד).
חלק מהצ'קים יצאו עם חתימה חסרה (שתיים מתוך שלוש נדרשות) וחלק עם שלוש חתימות - כשבבירור אף אחת לא שלי ושתיים מהן זהות - של אחד השותפים שלי שלעבר.
הדבר נעשה ללא ידיעתי והסכמתי.
האם כיום, כשהחברה לא בידי (והטענה לכך שהבנק כיבד צ'קים שלא בהתאם לפרוטוקול היא בראש ובראשונה של החברה כמובן) - אני יכול לתבוע את הבנק אישית, עבור הנזקים שנגרמו לי כבעלים בחברה בעקבות התנהלות הבנק?
בעצם אני טוען שזה שהבנק אישר העברות וצ'קים ללא חתימתי - זה מה שהוביל לכך שאחד השותפים עשה בכספים כבשלו וגרם לקריסת החברה ולחובות כבדים שעל חלקים אני הייתי ערב אישית ונאלצתי לשלם וכך הבנק גרם לי נזק גם באובדן הכנסות שיכול היה להיות אלמלא החברה הייתה קורסת (כתוצאה מהתנהלות הבנק, כאמור) וגם בחובות שנותרו לחברה ואני נאלצתי לכסות מכיסי את חלקם.
אשמח מאוד לתשובה מהירה ממי שמבין בנושא ובטוח בתשובתו.
תודה רבה!!
אלרום שלום רב!
לפי הדברים שאתה כתוב, עושיה להיות לך עילת התביעה.
אבל, וזה אבל חשוב, בשביל לקבל חוו"ד מהימנה (ותשובה בה היא אינה חוו"ד), רצוי מאוד שתיפגש עם עו"ד שעוסק בנושא, ושגם יעיין במסמכים הרלבנטיים.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכללכה ומינהל עסקים ובוגר משפטים
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר לואוגייד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר