אני בתהליך גירושין ובמהלכו הלכתי לבנק שבו יש לי עם בעלי חשבון משותף בבקשה להגביל את החשבון. העניין הוא שזהו הבנק שבו בעלי עובד (בנק גדול מאוד בארץ!) וכאשר ישבתי שם עם הסגן מנהל פתאום נכנסה עובדת שמכירה אותי יודעת שאני ובעלי נמצאים בהליכי גירושין, היא רואה אותי שואלת לשלומי ואפילו נותנת שתי נשיקות ויוצאת מהחדר, דקה אחרי בעלי פתאום מתקשר אלי ואני לא עונה לא ודקה אחרי הסגן מנהל מודיע לי שכרגע הוא משך אלפי שקלים, לאחר ששמעתי את זה רצתי לכספומט למשוך קצת ובעלי המשיך למשוך בדרכים שונות דרך המחשב.
לאחר שבעלי משך אלפי שקלים ועשה גירעון, תוך שיחות עם מנהל הסניף הוא הסכים להחזיר את הסכום וגם אני החזרתי. העניין הוא שאני ממש חושדת בעובדת שסיפרה לו שאני נמצאת בבנק, אחרת איך הוא ידע למשוך כסף? האם זאת בעיה אתית ממשית? יש מקום לתבוע את הבנק על עוגמת נפש?
רחל שלום,
גם בהנחה שאת צודקת עובדתית - מה שכמובן חייב להתברר, עדיין ישנם מספר קשיים כמו הקשר הסיבתי בין המשיכה ועגמת נפש וכן מידת עגמת הנפש. גם אם מדובר דווקא בפגיעה בפרטיותך שאולי היא העילה היותר ממשית, עדיין יש לך נטלי ראיה כלומר קשיים להוכיח את טענותייך, כמו ההוכחה שבעלך ידע על כך מאותה עובדת והוכחת הרצף בינה ובין המשיכה (אולי היו לו עוד סיבות). בנוסף מידת הנזק לא ברורה.
יש לזכור שבישראל פיצויים על עגמת נפש הם נמוכים יחסית. לכן נראה שבמקרה זה גם אם תחושת הבטן שלך נכונה המרחק עד ליכולת לגבש כתב תביעה מוצק ולקבל פסק דין לטובתך הוא רב.
בכל מקרה אם את עדיין מאמינה שתוכלי להוכיח את כל העובדות נראה שתצטרכי במקרה כזה סיוע של עו"ד.
שבת שלום,
עו"ד דניאל כהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר