שלום רב, בני לקח הלוואה מהבנק של כ-50K ש"ח. ברצוני לציין שבני היה חייל משוחרר ולדעתי קיבל את ההלוואה ללא מבחן כושר החזרה דבר אשר אני רואה כהולכת שולל... כצפוי... יכולת החזרת ההלוואה היתה מוגבלת, והוא לא שילם את ההלוואה מספר חודשים, הבנק הגיש תביעה באמצעות עו"ד אשר הגיש בקשה בהוצאה לפועל. החוב עומד על כ 60,000 ש"ח. שכ"ט עו"ד הינו 6,500 ש"ח.(כלול בחוב). ברצוני לציין שאין לי שום מסמך ביד, לא לוח סילוקין של ההלוואה ולא מכתב תביעה, בני הלך לבנק במטרה לבדוק ולסדר את העיניין ושם נאמר לו שאין לו מה לדבר איתם ושיפנה לעו"ד. אני דיברתי עם העו"ד והם מוכנים לתת לנו מאין הלוואה בריבית של 6% לשנה.(הסדרב-24 תשלומים) שאלתי היא האם לבנק אין אחריות מסויימת? האם הבנק לא יכול למשוך את התביעה חזרה וכך לחסוך לנו את שכ"ט העו"ד? ומה קורה במצב שיכולת ההחזרה של בני צרה מאוד?ברצוני לציין שאיני פוטרת את בני מאחריות כלל וכלל, אך יחד עם זאת מדובר בחייל משוחרר שלא היה לו מושג איך להתנהל, והבנק נתן לו הלוואה שאני מאמינה שהינה בריבית גבוהה וללא בחינה של יכולת העמידה בתנאים. וללא הפקדת משכורת מסודרת. נא עזרתכם הדחופה מכיוון שהתיק נמצא כבר בהוצל"פ. תודה מראש שירלי.
שירלי שלום
ככלל אפשר להגיע עם בנק להסדרים בעניין חוב, וישנן גם אפשרויות נוספות, כגון התנגדות לבתיעה, צו תשלומים ועוד.
רצוי במקרים מסוג זה לפנות להתייעצות אצל עו"ד שעוסק בייצוג לקחות מול בנקים לצורך בחינת העבדות והחלפות לפעולה.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכללכה ומינהל עסקים ובוגר משפטים
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר לואוגייד.
.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר