שלום רב
חשבון שלי בבנק הפועלים היה חלש, בקשתי דף חשבון מהבנק, אמרו לי לא יכולים לתת לך, אתה חייב להתקשר לעו״ד, וקיבלתי מספר ללא פרטים נוספים, התקשרתי לעו״ד לברר מה קורה, כל מה אמר שאני חייב לשלם להבנק סכום של 1200 שח דחוף, לאחר ששלמתי, גם לא הצלחתי להוצי דף חשבון, חזרתי לעו״ד, הוא אמר לי לחזור למנהל הסניף להוציא את דף החשבון, הוציתי גם ללא פרטים ממנהל, בדף חשבון רשום כ 293 שח עמלת התראה לעו״ד, גם כ 23 שח עמלת מכתב רשום, אני לא קיבלתי משהוא בדואר, גם חסר לי פרטים, אני בהלוואה ל 14 חודשים בסך של 10000 שח, שאלתי :
1. האם זה חוקי המצב הזה לשלוח חעו״ד ללא קבלת מכתב.
2. מה המצב הזה , חסימה או הגבלה או עיקול.
3. האם עו״ד צריך לקחת 293 כל חודש עוד שאני מסיים את ההלואה.
4. האם עו״ד חחיב לשלוח אלי מכתב ההתראה שוב, כי אני לא מבין, ועו״ד ובנק לא רוצים שאני אבין.
בברכה
שלום מוגרבי
בפרקטקה, הבנקים נוהגים להפנות לוח בטיפול משפטי לעו"ד המייצג אותם. אני בספק אם הדבר חוקי, ובכל מקרה, קיימים מסמכים שבנק חייב לתת ללקוח שמבקש אותם בלי שק"ד.
לגבי יתר השאלות, צריך לבדוק את פרטי המקרה שלך. קיימות מגבלות על הסכומים בהם ניתן לחייב בגין התראות וכו'.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכללכה ומינהל עסקים ובוגר משפטים
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר לואוגייד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר