האם אני יכול להעביר כסף לחשבון אחר (העברה בנקאית ) כהלוואה לחבר שזקוק לצרכים פרטיים ואקבלו בחזרה בהעברה בנקאית כעבור חצי שנה ? ועד איזה סכום אני יכול לבצע פעולה זו? האם מנהלי הבנק יכולים למנוע ממני זאת? ובאילו נסיבות כן ניתן לעשות העברה בנקאית? תודה רבה
אלון שלום
ככלל, אם אין משהו חריג, איני רואה מניעה לכך.
אתה כמובן נוטל על עצמך את מלוא הסיכון בעניין החזר ההלוואה.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכללכה ומינהל עסקים ובוגר משפטים
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר לואוגייד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
אני כןתב מה ששאלתי מתוך עשיה אמיתית בנושא והבנק טוען שאני מלבין הון וכבר סגר את החשבון שלי בעבר עקב כך שעשיתי העברה בנקאית מעל 50000 כהלוואה למוסד ניזקק וכעבור כחצי שנה קיבלתי אותו סכום בהעברה בנקאית וחשבוני נסגר ! האם חוקית איני יכול להלוות כספים ועד איזה סכום לניזקקים? כמובן הדבר נעשה תחת הסכם דברים ובפני 2 עדים מהימנים ונאמנים ! ולקבלם בחזרה לאחר התקופה בה הוסכם ! הבנק אוסר עלי זאת ! אשמח לתשובתך בנידון תודה רבה
אלון שלום
אכן, קיימת בבנקים פרוניה בענייןא יסור הבלנת הון ועקב כך, יש קושי גם לבצע פעולות לגיטימיות ביותר, שהבנק חושד בהן (לעתים, ללא כל יסוד סביר) כפעילות הבלנת הון.
ניתן לשכנע את הבנק שאין בכך מאומה הקשור להבנת הון, ואם אינך מצליח בכך, רצוי לפנות להתייעצות עם עו"S העוסק בנושא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר