חברתי (איננו נשואים/ידועים בציבור ומנהלים שני חשבונות נפרדים לחלוטין) החליטה להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי של לאומי קארד כחלק ממועדון הטבות לסטודנטים שלאומי קארד משווקים. כאשר נתבקשה לספק פרטי חשבון סיפקה את מספר חשבון הבנק שלי ומספר הבנק, לא נדרש ממנה שם בעל החשבון (אני) או אישורו בכל דרך (כמובן שפרטים כמו מספר חשבון בנק אינם חסויים בשום אופן וחשופים על כרטיס האשראי שלי).
לאומי קארד אישרו את בקשתה וניפקו לה את הכרטיס להפתעתנו ללא דרישה לדעת מי בעל חשבון הבנק. לאחר שנעשה שימוש בכרטיס האשראי הגיע תאריך החיוב, אני חשבתי שהבנק שלי(אוצר החייל) יגן עליי במקרה זה וימנע את החיוב שכן הוא לא אושר על ידי, אך נתוודאתי כי חשבוני חויב.
בפועל המשמעות היא שכל אדם אשר ישים את ידיו על מספר חשבון בנק (שכמובן נפוצים ברשת) יכול להנפיק חשבון בנק בחברת אשראי חוץ בנקאית ולצאת למסע רכישות ללא התערבות הבנק.
אני רואה בכך הפרה חמורה של אבטחת המידע האישי שלי והגנה על ממוני וכן הליך שאינו תקין בקרב הבנק וחברת האשראי. האם ניתן לתבוע הבנק ו/או חברת האשראי במקרה כזה?
תודה
שלום
נראה כי מדובר בטעות של חב' כרטיסי האשראי כמו גם של הבנק.
הטוב ביותר הוא לבקש אותם לתקן זאת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר