שלום רב, בחשבון שלי קיימת הלוואה שיורדת כל חודש למעט החודשים האחרונים בגלל חוסר עבודה (אמא טרייה). הגעתי למצב שיש לי -5000 בבנק אך בחודשים האחרונים כן היו הכנסות (בן הזוג הפקיד כספים, דמי לידה וכאלה).
בסופו של דבר הבנק איים לתבוע אותי אם אני לא ייקח הלוואה כדי להסדיר את "החוב".. שלח מכתב לבית הוריי ואמא שלי כנראה פנתה עם המכתב לבנק.. אמא שלי בלי שום רשות שלי סגרה לי את המינוס ואת ההלוואה שהייתה לקחה על עצמה כהוראת קבע. עם כל הכבוד לאמא שלי העומס שפתאום נפל עליי היה ענק כי לאמא שלי אין באמת סכום כסף מיותר ועל סמך מה הבנק אישר להביא לה פרטים ולסגור לי את המינוס, האם יש עילה פה? תודה רבה
שלום גב' שוורץ
חובת סודיות בנקאית חלה כלפי כל אדם כולל כלפי הורה.
מאידך, אם הבנק שלח לך מכתב לכתובת שנתת לו ואמך פתחה אותו, אז יש כאן בעיה אחרת....
מותר לבנק לקבל כספים מצד שלישי, אבל אסור לו למסור לאותו צד שלישי פרטים על החשבון.
בהצלחה
עו"ד אסף מירוז, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים אתר לואוגייד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה לך על התשובה המהירה. אמא שלי כיסתה את החוב עד האגורה האחרונה יש לי הלוואה קיימת של 12 והיא סגרה עם הבנק שההלוואה תרד מהחשבון שלה במקום משלי בהוראת קבע.. האם יש לי עילה לתביעה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר