ניסיתי להעביר כסף מחשבון הבנק שלי לחו"ל.
הבנק התעקש לדעת את מטרת העברה.
כשנודע להם שהמטרה היא רכישה מטבעות וירטואליים (ביטקוין וכד'), הם סירבו לבצע את ההעברה.
הסיבה:
המאפיינים הייחודיים של המטבעות הוירטואליים עלולים להוות, בין השאר, קרקע פורה לפעולות מרמה ובעלי מקדם סיכון גבוה בנוגע לפעילות פלילית, הלבנת הון ומימון טרור. לאור זאת לאומי נמנע מפתיחת חשבונות לצורך פעילולת במטבעות וירטואליים.
(כאמור, לא ביקשתי לפתוח חשבון, אלא לעשות העברת כסף שלי - בזכות לחשבון צד ג' בחו"ל).
האם יש הילת תביעה במקרה ואצליח להוכיח שנגרם לי נזק בגלל הסירוב? האם לבנק יש זכות להחליט לאן, מתי, איך אני מעביר את הכסף שלי? האם מטרת העברה בכלל עניינו של הבנק?
יש לציין שאין שום חוק שאוסר שימוש/רכישה/מסחר במטבעות וירטואליות - לא בארץ ולא חו"ל.
תודה
שמואל שלום
אתה מעלה שאלה קשה מאוד. אכן אין איסור כפי שכתבת. עם זאת, בשל חקיקה מחמירה מאוד בנושא איסור הלבנת הון, הבנקים מחמירים מאוד בסירוב לבצע פעולות. לטעמי, לעתים, הם עושים זאת בניגוד לחוק ואף בתי המשפט אמרו בעניין זה את דברם מספר פעמים.
ככל שאינך מצליח לשכנע את הבנק בעצמך, אציע שתפנה לייעוץ משפטי אצל עו"ד שעוסק בתחום זה.
בהצלחה.
עו"ד אסף מירוז, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים אתר לואוגייד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר