שלום,
לי ולבעלי יש חשבון בנק משותף. לפני מספר חודשים הזמנתי כרטיסי אשראי עבורו ועבורי. כאשר קיבלתי את הכרטיס שלי, התבקשתי לחתום על החוזה בכדי שאוכל להשתמש בכרטיס. בעלי קיבל את הכרטיס שלו בשלב מאוחר יותר ולא התבקש לחתום על חוזה. כששאלתי את הבנק לגבי החוזה הם אמרו שזה לא חובה לחתום ושזה הוסכם טלפונית למרות שבעלי לא ביקש או הסכים לכך ואחר כך הם שינו את תשובתם ואמרו שכל עוד אני חתמתי זה בסדר (למרות שאלו שני כרטיסים שונים עם שמות משפחה שונים). האם הבנק לא מחויב מבחינת החוק להחתים על חוזה עבור כרטיס אשראי? יש לציין שזהו כרטיס אשראי ראשון שהוצאנו מחברת ויזה. אשמח לעזרתך בנושא.
בתודה מראש,
קטי
קטי שלום
הבנק אמור להחתים את הלקוח על מסמכים בכל פעולה שמתבצעת כולל כמובן כרטיס אשראי. לא ברור לי עם יש בעיה כרגע -ואם כן מהי ????
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום ותודה על המענה.
בעלי איבד את הכרטיס אשראי שנשלח לו וביקשנו כרטיס חדש. הם לא שלחו לנו כרטיס ואמרו שהוא בוטל ויזמינו לנו כרטיס חדש כשהמשכורת הבאה תכנס. אציין שבעלי דובר אנגלית ולא הוסבר לו דבר לגבי הכרטיס באנגלית, גם לאחר שביקש מהם חומר הסברה באנגלית. הסיבה שאני שואלת היא מפני שהבנק לא נותן לי תשובות ברורות לגבי החוזה ואני רוצה לדעת במידה והם עשו טעות אם יש לי זכות לבקש מהם למחוק את היתרה שעל הכרטיס.
תודה,
קטי
ככלל, נהוג להחתים בנפרד. עם זאת, יש להניח שלבנק יש כיסוי דרך סעיף בפתיחת החשבון שאומר שחתימת אחד תחייב את השני.
בהצלחה.
עו"ד אסף מירוז, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים אתר לואוגייד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר