שימשתי בעבר כנציג ועד הבית (בבית משותף). בחשבון הועד (שמתנהל בבנק הדואר) היינו 2 נציגים. לפני שנתיים, יצאתי מהועד, וביקשתי מהדואר שיסירו את שמי מהחשבון, ופנקסי השיקים של הועד. הדואר הערים קשיים לצאת מהחשבון (?), אך לבסוף, נמסר לי לרשלוח פקס עם פניה בבקשה שיסירו את שמי מהחשבון. עשיתי כך, ואף ביקשתי שישלחו לי אישור בכתב ששמי הוסר. אישור הדואר לא שלח, אך לאחר כחודש התקשרתי לדואר ואמרו לי שאיני מופיע בחשבון, ונותר רק נציג אחד. שבוע שעבר, הגיע אליי נציג הוועד הוכחי, ובשיחה שעלתה, הוא הראה לי את פנקס השיקים של הועד. לתדהמתי, שמי עדיין מתנוסס על גבי השיקים! עד כה, לא היו בעיות, אך אי אפשר לסמוך על כך לנצח. שוחחתי היום עם הדואר שוב, ואמרו לי לשלוח פקס (שוב) ובו בקשה שיסירו את שמי. הם גם אמרו לי לרשום שאני מבקש שישלחו לי אישור. הסברתי לנציגה שכך עשיתי בפעם הקודמת לפני שנתיים וזה לא ממש עזר, אך לשווא... האם ניתן לפעול בענין נגד בנק הדואר מעבר לשליחת הפקס, ואם כן, מכוח איזה דין/חו'/פקודה (אם קיימים)? האם רשאי בנק (כל בנק) לקבך שיק שרשומים עליו 2 אנשים, רק עם חתימה של אחד מהם? האם תעמוד לי איזו הגנה במקרה ותצוץ בעיה עם אחד השיקים הללו, אם ברשותי העתק מפרוטוקול אסיפת הדיירים בו נאמר כי אני יוצא מהועד (מלפני שנתיי)?
גונס שלום
אני מציע כי תשלח לדואר את מכתבך בדואר רשום
כמו כן תוציא לוועד מכתב רשום עם בקשה להוציא את שימך מפנקס הצ'קים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
הפעם, בניגוד לפעם הקודמת, שם נשלח "רק" פקס, אשלח בדואר רשום.
השאלה היא האם קיים חוק או משהו דומה חוקי אחר, בדגש על המישור החוקי, שבו ניתן לפעול נגד הדואר, במקרה שגם הפעם, בקשתי לא תענה?
שליחת דואר רשום (עם או בלי אישור מסירה), זה אישור בדיוק כמו שיש אישור שליחה בפקס, לא?
אני אחדד ואשאל, מה עוד ניתן לעשות, מעבר לשליחת המכתב?
אודה אם תוכל להתייחס מבחינה משפטית, לשאלה שלי האם בכלל מותר לכבד צ'ק ששניים רשומים עליו רק עם חתימה של אחד מהם? והאם ניתן לפעול בשל כך נגד הדואר?
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר