שלום,
כנגד אבי נפתחה חקירה הרשות המיסים. באותו יום עיקלו את חשבונותינו. יש לי שתי שאלות מאוד חשובות:
1. כאשר הוצאנו את החשבון מעיקול היה בו יתרת מינוס 180,000 והיה פיקדון לזמן ארוך בגובה 430,000 הם החליטו שהם לא מוכנים להיות חשופים איתנו ולכן מצמצמים את האשראי לגובה הפיקדון ובניכוי מסגרת אשראי בוויזות ובניכןוי הלוואה בסך 125,000 כלומר אשראי של 230,000, כשהחשבון כבר במינוס 180,000 כנגד 100% ביטחונות במזומן בתוך פיקדון (כלומר ללא סיכון כלל). בנוסף הם ממשיכים לגבות מאיתנו ריבית נשך בעובה 9%+פריים. כאשר ביקשתי לפדות את הפיקדון כי אין טעם לשלם ריבית על כלום הם דרשו קנס על סגירה מוקדמת של הפיקדון בגובה 20,000. האם מותר להם לעשות את זה, למרות שהם אלה שהקטינו את המסגרת אשראי ולכן עשו אותה לא כדאית בכלל??
2. כאשר הוצאנו את החשבון מהעיקול, שילמנו למשטרה ערבות בסך 220,000. ערבות זאת נגבתה על סמך ה430,000 ש"ח של הפיקדון פחות היתרת מינוס(שנראה לי (לא בטוח)שהבנק דיווח למשטרה עליה). כאשר ראינו את החשבון גילינו שיש גם יתרת הלוואה בסך 125,000. ולכן בדיעבד היינו צריכים לשלם ערבות בסך 95,000 ובגלל שלא ידענו שילמנו יותר. האם יש לבנק אחריות על זה?
לירדן, בוקר טוב
הסוגייה שהעלת מצריכה בירור מעמיק עובדתי ומשפטי רחב מאוד.
הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד מהתחום.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר