לפני מספר שנים (פחות משבע שנים) גנבו מהתיק שלי מספר צ'קים מהארנק בארנק היה מסמך עם חתימה שלי והגנב הצליח להעתיק את החתימה שלי ולכן כנראה בבנק לא חשדו בנוסף הצ'קים על סכומים לא גבוהים יחסית נפרעו.
הגנב הודה במעשה חודש לאחר המעשה לאחר שהצ'קים נפרעו 2 צ'קים ירדו צ'ק שלישי חזר. באותן שנים הייתי חולה ולא תפקדתי היטב. יש מסמכים רפואיים התפקוד היה לוקה בכל המישורים ולכן לא בדקתי גם מה קורה בחשבוני. מי שגנב את הצ'ק אדם שאני מכיר ניצל את המצב שלי אמר שעשה זאת מאחורייי גבי כי לא נקלע לקשיים כספיים והבטיח שיחזיר ומצד שני שאני חייב לו ונעלם.
עכשיו כשאני קצת יותר צלול ויכול לטפל בנושא ההוכחה היחידה שיש לי היא SMS שבו הוא מודה בגניבה. וגם כמובן תדפיס תמונה של הצ'קים שברור לי שלא אני חתמתי עלייהם.
אני רוצה להגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות?
האם יש כיום דרך לאמת בין החתימות שלי לבין החתימות שעל הצ'קים שהן חתימות מוזייפות דרך הבנק שלי?
למי פונים?
הוצאתי גם תדפיסים מהבנק משנים קודמות כמובן שזו עמלה יקרה לאדם שאינו בריא ולא עובד.
מה התהליך בתקרית כזו שארעה לפני מספר שנים?
שלום אהוד
על פניו,אך לפני בדיקת המסמכים, נראה שעשויה להיות לך עילת תביעה.
עם זאת, בהתחשב בנושא זה, ייתכן שבית משפט לת"ק יעביר את בירור התביעה לשלום.
הגם שתשיעה בת"ק היא יחסית פשוטה ואין בה ייצוג של עו"ד, אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד שעוסק בנושא, לפני הגשת התביעה.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה על תשובתך.אין לי אפשרות לממן עו"ד.
זיוף חתימתי על שיקים זו עבירה על החוק ברור לי שיש עילה לתביעה.
אבל לא ענית לי כיצד יש לאמת בין החתימות האם דרך הבנק אפשרי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר