שלום רב,
שמי מיטל, לפני כ- 8 שנים היה לי חוב בבנק הפועלים, ניסיתי מס' פעמים להגיע להסדר מול הבנק אך הם סירבו ולכן החוב הועבר לעו"ד ולהוצאה לפועל וכמובן שעקב כך החוב רק הלך ותפח. בסופו של דבר הסדרתי את מלוא החוב מול הבנק ותיק ההוצאה לפועל נסגר, מאז עברו 8 שנים. הבעיה היא שלבעלי יש חשבון בבנק הפועלים בסניף אחר כבר מס' שנים, החשבון הוא רק על שמו ואינני שותפה איתו בחשבון. לפני מס' חודשים הוא ביקש מהבנק להגדיל את מסגרת האשראי ובדק אפשרות ללקיחת הלוואה ואז נאמר לו שהוא אינו יכול לקבל שום דבר מאחר ואני אשתו ומופיעה הערה במחשב שהיה לי חוב בבנק הפועלים וישנה הוראה חדשה של בנק הפועלים שברגע שלאחד מבני הזוג ישנה הערה לא ניתן לקבל שום הטבה מהבנק. כל נסיונותיו של בעלי למחות על הדבר התמוה הזה לא הועילו, למרות שהבנקאית שלו אמרה לו מס' פעמים שגם היא לא רואה כל הגיון בהחלטה הזו הרי שהחשבון הוא על שמו בלבד ולי אין כל מעורבות בחשבון. אינני מבינה מדוע בעלי צריך להיפגע מכך שלפני מס' שנים היה לי חוב בבנק הפועלים ששולם במלואו ונסגר. שאלתי היא כיצד ניתן לבדוק האם הדבר תקין ולמי עלי לפנות כדי להסיר את ההערה.
בתודה מראש,
מיטל
למיטל , שלום רב
הסוגיה שלך היא ארוכה וסבוכה, אבל אענה לך בתמצית העניין ובקצרה:
בעת מחיקת חוב ולו הקטן ביותר, קיימת הערה פנימית בבנק בדבר מחיקת החוב.
על כן, אינך יכולה לפתוח חשבון חדש בבנק ו/או להצטרף כשותפה לחשבון בעלך.
הערה זו מתבטלת בעת תשלום מלוא החוב במלואו כפי שמופיע בספרי הבנק, כולל ריביות בנקאיות והוצאות משפטיות.
היות ורואים אותך ואת בעלך כגוף אחד כאישות אחת, לצערי הרב גם בעלך נפגעה מכך.
הדרך היחידה, לדעתי, היא לעבור לבנק אחר בו אין את ההערה הזו.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
אני מודה לך על התשובה המהירה. ברשותך, אשאל שאלה נוספת, האם חל חוק התיישנות על הערה מסוג זה? בנוסף במעמד תשלום החוב מול הבנק לא נאמר לי דבר על כך שבוצעה מחיקת חוב ועל כך שתירשם הערה. בכוונתי לפנות אל הבנק לבדיקה יותר מעמיקה, השאלה היא האם במידה ואכן בוצעה מחיקת חוב ולמרות שהתיק כבר ניסגר לפני 8 שנים ניתן לשלם את סכום המחיקה ואז תוסר ההערה?
תודה רבה,
מיטל
למיטל, שלום רב
תשובתי ניתנה לך מכוח ניסיוני הרב כמייצג הבנקים.
יחד עם זאת, אין כאן עניין של התיישנות אלא עניין של נוהל פנימי, שהבנק רשאי ואף יכול לסטות ול"התעלם" מהערה כזו. אולם, הצעתי אלייך הינה כדאי לכם לעבור בנק , פשוט יותר יעיל ופחות "עצבים", מה גם שגם אם יאשרו לכם, ההתנהלות מול הבנק תהפוך לקשה מאוד עד בלתי אפשרית או "נסבלת".
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה רבה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר