שלום רב,
לאחר שהפקדתי שיק בבנק וראיתי את הזיכוי הסופי בחשבון, הוחזר אליי השיק בדואר, לאחר כחודש, בצירוף מכתב שאומר שהשם שעל השיק לא תקין ( החשבון על שמי בלבד ועל השיק הופיע גם שמו של בן זוגי).
העניין הוא שהשיק לא מופיע בכלל בתדפיסי הבנק שלי, כאילו לא היה קיים בכלל!
בגב השיק מודפסים סכום השיק, תאריך, מס׳ החשבון שלי ומספרים נוספים שאין לי מושג מהם.
על סמך השיק הרשתי לעצמי לבצע פעולות בחשבון וכרגע עקב חזרתו של השיק אני נמצאת בחריגה מהמסגרת ומשלמת ריבית גבוהה.
בפנייתי הראשונה לבנק נאמר לי שיבדקו את הנושא ויחזרו אליי למחרת עד השעה 11:00 בבוקר- דבר שלא קרה, כשפניתי לבנק שוב לשאול מדוע לא חזרו אליי נאמר לי שכנראה לא הספיקו לבדוק את הדברים... כמו כן הסכימו איתי נציגי השירות שזה ממש מוזר שהנתונים לא מופיעים בחשבון.
לאחר דין ודברים הועברתי למנהלת השירות שהתחייבה לטפל בנושא באופן אישי והבטיחה שמחר יחזרו אליי אם תשובות.
שאלתי היא האם יתכן ששיק נמחק לאחר כל הפעולות האלה? ושאין עליו שום אסמכתא בבנק?
איני יודעת איך להתנהל במצב זה ולכן אשמח לעצתך.
תודה רבה
שלום שלהבת
ככלל, כל שיק, בין אם מכובד ובין אם לאו, אמור להופיע בחשבון. לא ברור לי מה קרה.
הייתי ממציע לתעד את המקרה בפניה בכתב. במידת הצורך, אפשר גם לפנות ליחדה לפניות הציבור בפיקוח על הבנקים.
אם סכום ההמחאה הוא מהותי, אמליץ שתפני להתייעצות אצל עו"ד שמתמחה בדיני בנקאות.
בהצלחה.
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
אסף שלום,
תודה רבה על התגובה המהירה.
היום יצרו איתי קשר מסניף הבנק שבו מתנהל חשבוני וביקשו ממני לשלוח תצלום של השיק בפקס.
האם עליי לשלוח את הצילום?
כמו כן מצאתי את הקבלה על ביצוע ההפקדה.
אגב, גם העמלה שמופיעה בקבלה על ביצוע הפעולה אינה מופיעה בחשבון.
דבר נוסף ואחרון, על הקבלה מופיע שהפעולה בוצעה במכונה לשירות עצמי למרות שבן זוגי (שהפקיד את השיק באותו יום) טוען שלמיטב זיכרונו ביצע את הפעולה באשנב בעזרת הפקיד (אני כותבת ״למיטב זיכרונו״ כיוון שהכיתוב על הקבלה קצת עירער את ביטחונו) האם ניתן לבדוק זאת?
תודה רבה על הכל!
שלום שלהבת
לבנק יש את המידע בעניינים ששאלת.
ככל שהם מסרבים לתת אותו, תוכלי לפנות בנק ישראל.
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר