שלום וברכה,
אבי בן ה- 80 נתבע כיום ע"י בנק, בגין ריביות על חוב בן 14 שנה, לו הוא ערב: חברה שהיתה לו ולשותפו לוותה כסף מבנק ובגין אותה הלוואה- חתמו אבי ושותפו על ערבות לבנק.
עם השנים, שילם אבי לבדו סכומים העולים על הקרן בכ- 40%, הערב השני לא שילם שקל וגם לא נתבע לשלם ע"י הבנק (שהעדיף לחלוב מאבא שלי בלבד). כיום חלה התיישנות לגבי הערב השני, אך אבי עדיין מתמודד מול תביעת הבנק (שהינה מעל מיליון שח!!!). לפני יומיים עלתה בי הסברה כי תביעת הבנק אולי חלשה, בשל אי פנייתו לערב השני.
האמנם כך? האם יש מוצא אחר? לתשובתכם אודה מאד.
בתודה מראש
דורון
לדורון, בוקר טוב
מפנייתך לא ניתן להבין את מסכת העובדתית המלאה. ואולם, בכל מקרה, יש להיוועץ עם עו"ד מתחום הבנקאות המתמצה בדיני הערבים, לראות את כתב הערבות והמסמכים עצמם, שכן בלי זה לא ניתן לתת ייעוץ משפטי ו/או הבחנה ראויה ונכונה.
כמו כן, באופן כללי קיימים מקרים בהם אי פנייה או תביעה כנגד ערב נוסף או יתר הערבים פוגמת בערבות במלואה או בחלקה כלפי הערב הנתבע.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום יניב ותודה, אני מבין מתגובתך כי מסכת העובדות אינה ברורה, להלן השתלשלות המאורעות-
חברה של שני שותפים לקחה הלוואה מהבנק לצורך העסק. שני השותפים ערבים יחד להלוואה.
החברה נסגרה, הבנק ניסה לממש את הערבות כל העת מערב אחד בלבד, אשר שילם במהלך השנים הרבה מעבר לקרן ההלוואה.
עדיין, הבנק מחשב ריביות והצמדות ותובע ממנו כיום מעל מיליון ש"ח. הבנק מעולם לא ניסה לממש את הערבות מהשותף השני.
התביעה של החוב היא כלפי אבא שלי, שהינו כמעט בן 80 וממשיך להתנהל מול הבנק.
הסברה שהעליתי (אינני עו"ד) היתה כאמור, שתביעת הבנק בעייתית, בשל העבודה שהם לא פנו לתבוע את החוב מהערב השני מעולם.
על הערב השני כיום כבר חלה התיישנות והבנק לא יכול לתבוע אותו.
תודה
דורון
לדורון, שלום רב
ככלל, במקרים מסוג אלה, נראה כי החבות הינה ביחד ולחוד ורשאים לגבות את מלוא הסכום מערב אחד. יחד עם זאת, כפי שהבנתי ממך, יש לבדוק מדוע הבנק (משיקוליו שלו) לא תבע גם את הערב השני.
ואולם, בשל מימד הזמן הרב שחלף (כפי שהבנתי ממך) יכול להוות מכשול מסוים.
בכל מקרה עליך להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום הנוגע לערבים, ולבחון באם קיימים דרכי פעולה משפטיות ואם כן אלו.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר