לפני כמה שבועות חרגתי ממסגרת האשראי בחשבון שלי עקב הלנת שכר. ביום העסקים שלאחר החריגה (שנבעה מחיובי כ"א) הודיע לי פקידה מהבנק על החריגה, ותוך כמה שעות וידאתי שהחשבון שלי נמצא שוב בזכות.
בדיעבד נודע לי שכרטיסי האשראי שלי נחסמו ע"י פקידה אחרת בבנק, ולא נודע לי על כך עד לפעם הבאה שניסיתי להעביר אותם.
לאחר כשבוע שבו אותה פקידה שאחראית על החסימה לא היתה זמינה, ניסיתי לברר איתה ונאמר לי באופן חד משמעי שבגלל החריגה כל הכרטיסים שלי נחסמו.
כשאמרתי לה שהחשבון שלי חזר לזכות עוד באותו יום שבו הודיעו לי, אמרה לי ש"אין מה לעשות, זה החוק".
ראוי מאוד לציין שבחשבון גם היה פח"ק שהבנק שמר לעצמו כערבות למניעת חריגה עקב חיוב כ"א. לראיה, הבנק פרע חלק מהפקדון יום למחרת על מנת לכסות את החריגה (שכבר לא היתה...).
ראוי גם לציין שיש לי היסטוריית אשראי מאוד טובה, עד כדי כך שהבנק אישר לי כרטיסי אשראי בעלי מסגרת מאוד גדולה ותנאים מועדפים.
האם התנהלות זאת חוקית? האם הם יכולים באופן שרירותי לבטל את כרטיסי האשראי שלי?
למיטב הבנתי יש בזה מן הסתירה עם חוב כרטיסי חיוב - החלטה של המנפיק על ביטול הכרטיס חייבת להיות מלווה בו-זמנית עם הודעה ללקוח...
דור שלום
מדבריך ניתן ךהבין שהבנק נהג בחיפזון. הנקודה כיצד אתה רוצה להמשיך מכאן ?
כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בבנקים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר