שלום רב,
במשך 9 שנים טיפלתי בסבתא שלי, שהיתה חולת פרקינסון, אלצהיימר ועוד כיו\"ב מחלות. בשנת 2004 היא חתמה על ייפוי כח כללי לפני עו\"ד שבא אליה לביתה מכיוון שהיתה מרותקת למיטה, על מנת שאטפל בענינים שלה. בפברואר 2013 היא נפטרה. רציתי לדעת אם ייפוי הכח הכללי הנ\"ל תקף אחרי 9 שנים במוסדות פיננסיים. לדוגמא חשבון הבנק שלה. האם סניף הבנק שלה, האם הם יכולים לבוא בטענות אליי אחרי שהלכה לעולמה בגלל שהייתי מיופת כח בחשבון שלה מתוקף ייפוי הכח הכללי? היא נפטרה והשאירה אחריה חוב קטן. כל כספה הלך להוצאות של המטפלת הפיליפינית, ביטוח רפואי, חיתולים, תרופות, חשבונות ושכ\"ד. האם הם יכולים לדרוש ממני לשלם את החוב שנשאר בחשבון שלה? אני רק הנכדה. למותר לציין שהילדים שלה אפילו לא הגיעו להלוויה שלה עקב ויכוח רב שנים.
מה הצעד הבא שלי? האם אני צריכה להודיע לבנק שהיא נפטרה, או שהם מקבלים הודעה מביטוח לאומי או משהו כזה? אודה על תשובה.
יפאת, בוקר טוב
ככלל, ייפוי כוח רגיל מתבטל בעת הפטירה. בהתייחס לבנקים, למוייפה הכוח אין כל חבות ו/או אחריות כלפי הבנק אלא רק לנותן ייפוי כוח גם בעודו בחיים, ולא ניתן לתבוע את מייופה הכוח.
יחד עם זאת, אם לאחר פטירתה המשכת להשתמש בחשבון תוך שידעת כי נותן ייפוי כוח נפטר, ניתן לתבוע אותך ו/או לבוא בדרישה כלפייך אך ורק לגבי הפעולות ו/או הכספים שנמשכו לאחר מות מייפה הכוח (בעל החשבון).
בהצלחה ויום טוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר