שלום לך,
חברי שהוא אזרח ישראלי פתח חשבון באחד מהבנקים בארץ לפני כ-40 שנה בעודו גר בארץ, לפני כ-25 שנה לערך הוא צירף את אמו שגרה בארץ כשותפה מלאה לאותו חשבון, כעבור מס' שנים הבן עבר לגור בחו"ל,(ארה"ב) אין לו שום אזרחות זרה והוא נושא רק בדרכון ישראלי ו ובתעודת זהות ישראלית, ומפעם לפעם הוא מגיע לבקר את אמו בארץ. בביקור האחרון שלו בארץ הלכו חברי ואמו יחד לבנק על מנת להעביר חלק מהכסף לחשבון שלו בחו"ל, הבנק סירב לבקשה בטענה שחברי לא גר יותר בארץ ולכן הוא מקפיא את החשבון המשותף שלו ושל אמו. .האם זה חוקי ונכון להקפיא את החשבון,בעוד שאמו שגרה בארץ היא גם שותפה מלאה בחשבון והיא זכאית באותה המידה של הבן למשוך את הכסף, מה האמא צריכה לעשות כדי שלפחות היא תוכל למשוך את הכסף ולהשתמש בו?
אשמח לשמוע את חוות דעתך, תודה שריאל
שלום שיראל
שאלת שאלה מעניינת. לא מוכרת לי אפשרות להקפיא כספים בחשבון, אלא במקרה של חשד לפעילות אסורה לפי חוק איסור הלבנת הון ועוד מקרים שנראה לי שהם לא רלבנטיים לשאלתך.
בכל מקרה, שהות בארץ אינה מהווה תנאי לניהול חשבון בנק בישראל.
לפיכך, ככל שהבנק אכן עומד על דעתו, אציע לה שתפני להתייעצות עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות, על מנת שישלח לבנק מכתב דרישה.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר