שלום, שאלתי היא: בעלי עובד בחברה של אבא שלו (לא חברה מצליחה במיוחד), והוא טוען כי הוא מורשה חתימה בלבד בחשבון של העסק (כרטיס האשראי של העסק גם רשום על שם בעלי). האם יכול להיות מצב בו העסק יקלע לחובות וזה יסבך גם את בעלי, או רק את בעל החברה / בעל חשבון הבנק של החברה? תודה מראש.
שלום
זכות חתימה אינה מעידה בהכרח על חבות כל שהיא
אולם יש לראות את המסמכים לפני חו"ד מוסמכת.
בכבוד רב
ניכטברגר דורון-עו"'ד (A.B בכלכלה)
אחוזת בית 3 -ת"א
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
איזה מסמכים עליי לראות כדי לדעת בוודאות שאין שום סיכוי שהוא יכול להסתבך בעקבות הסתבכות העסק? תודה.
אציע לנסח מחדש
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום שוב, השאלה הראשונה היתה האם יכול להיות מצב שבו העסק יקלע לחובות ויפילו על בעלי את החובות של העסק (או חלקן) במידה והקשר היחיד שלו לחשבון הבנק של העסק הוא הרשאת חתימה בחשבון (החשבון רשום על שם העסק, והעסק שייך לאבא שלו)? ולמרות שכרטיס האשראי של אותו חשבון רשום גם על שם בעלי.. אתה ענית שעל מנת להבין בדיוק מה החבות של בעלי כלפי החשבון של העסק, יש לראות את המסמכים.. אני שואלת - על איזה מסמכים אתה מדבר? איזה מסמכים יכולים לתת לי את התשובה הזו? תודה.
אני אנסה לנסח מחדש, מפורט יותר.. בעלי עובד כשכיר בחברה של אבא שלו (לא חברה מצליחה במיוחד). בעלי עובד מול הספקים של החברה ולכן מתעסק גם בחשבון הבנק של העסק. העסק רשום על שם החברה, כאשר בעלי הוא מורשה חתימה בחשבון. בעלי טוען שאינו קשור בשום צורה לחשבון הבנק של העסק, מלבד היותו מורשה חתימה ושכרטיס האשראי של העסק גם רשום על שמו.
עכשיו, יש לי שתי שאלות:
1. יכול להיות בכלל דבר כזה שאדם שרק מורשה חתימה בחשבון מסויים, יחזיק בכרטיס אשראי על שמו? או שאם קיים כרטיס על שמו זה אומר שהמעורבות שלו עמוקה יותר מהרשאת חתימה בלבד?
2. אדם המורשה חתימה בלבד (גם אם הכרטיס אשראי רשום על שמו, במידה ואכן אפשרי מצב כזה), יכול להסתבך באופן כלשהו אם אי פעם העסק יקלע לחובות וצרות, או שבמקרה כזה יפנו אך ורק לאדם הרשום כבעל העסק?
רקע: אני דואגת מאוד כיוון שלאבא של בעלי יש עבר והווה מלאים בבעיות כלכליות וחובות (והכל של העסק שלו) שגם רשם בעבר בחוצפתו על שם בעלי וסיבך אותו ואת אח של בעלי (כלומר 2 הבנים שלו) בדברים (הוצל"פ, עיקולים, צווי עיכוב יציאה מהארץ) ואנחנו רק בני 28 נשואים שנה בלבד ואני חוששת מאוד לעתידנו!
אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר, כי אני לא מבינה בדברים כאלה בכלל וזה מקשה עליי בוויכוחים עם בעלי כי הוא כל הזמן מנפנף בזה שאני לא מבינה והוא כן מבין בדברים כאלה...
המון תודה מראש!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר