שלום. יש לי שתי קרנות השתלמות. הראשונה אמורה להיות נזילה ב- 6.3.12 ומנוהלת בבנק יהב. עליה הוטל עיקול וממנו נמשכו כספים. הנושא טופל על ידי והעיקול הוסר. במקביל על מנת שהכספים לא יפגעו החליטו בבנק לפתוח חשבון נוסף והבנק לא החשיב לי את הוותק לפי החשבון הראשון.
השאלה שלי האם מותר להנהלת קרן ההשתלמות של עובדי המדינה שלא לחשב לי את הוותק של החשבון השני שנפתח לפי החשבון הראשון ממנו נמשכו הכספים? כמובן שאף אחד לא החתים על דבר בעניין.
ערכתי פנייה לבנק וחתמתי על טפסים לשחרור הכספים בקיזוז הלוואה שנלקחה בזמנו, אף החתימו אותי על טופס של ברירת וותק. לתומי חשבתי שהכל הסתדר, אך ביומיים האחרונים התקשרו מהנהלת הקרן ומסרו כי הקופה השנייה אינה נזילה כי עדיין לא עברו שש שנים. האם זה חוקי עיכוב כספים אלה ומה עליי לעשות. המליצה לי הפקידה לפנות למס הכנסה לשם פטור ממס.
אציין כי כספים אלה חשובים לי, אני אם חד הורית לשלושה ילדים.
אציין כי עליי להחזיר תשובה להנהלת הקרן כי מסרתי להם שעליי לברר העניין?
תודה
בוקר טוב, ככלל קרן השתלמות שאינה נזילה מחוייבת בתשלוס מס בשיעור של 35%
לא ברור הכיצד מימוש קופה אחת בנק יהב כיסה את יתרות החובה ישירות אליו.
כמו כן, את צריכה לבדוק בקופה הראשונה שמומשה כיצד נעשה המימוש ולאן עברו הכספים בדיוק וכמה לכל גורם.
יחד עם זאת, לעיתים ניתן במצבים מסוימים לקחת הלוואה עד 50% מהקרן השתלמות במקום לשבור אותה ולהפסיד הרבהב כסף בגין המימוש.
ראוי שתקבלי ייעוץ פרטני ונכון בהתאם לעובדות ולנתונים המורכבים שלך.
בהצלחה.
יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה על תשובה מהירה, לא ברורה לי תשובתך. מדובר בשתי קרנות השתלמות האחת הוטל עליה עיקול והכסף מומש לטובת פלאפון. העיקול הוסר מהקרן. הנהלת הקרן החליטה לפתוח קרן השתלמות חדשה וזאת מאחר ונמשכו כספים לטובת העיקול. הקרן הראשונה אמורה להיות נזילה במרץ 2013.
השאלה שלי האם היה חוקי מה שההנהלה ביצעה בכך שפתחה חשבון נוסף בלי ידיעתי?
בשיחה שלי עם הנהלת הקרן נמסר לי כי אוכל לפרוע הקרן השנייה בעוד מספר שנים. האם אפשר לעשות השלכת וותק לקרן הראשונה הנזילה? והאם אקבל פטור ממס, אני אם חד הורית המגדלת שלושה ילדים תודה
שלום רב,
מימוש הכספים בקרן ההשתלמות יכול להיעשות רק ע"י צו מימוש כספים ע"י בית משפט/ הוצאה לפועל ומימוש שכזה יכול להיעשות גם ללא הסכמתך, ככל שהמדובר בקרן השתלמות!!
מעבר לקרן השתלמות אחרת לא יכולה להיעשות באופן עקרוני ללא הסכמתך.
במידה והקרן השתלמות נזילה, ע"פ המידע שמסרת, את יכולה לקבל את כספי הקרן בניכוי הסכום שהועבר לטובת העיקול ואין לה קשר לקרן אחרת. כל קרן הינה עומדת בפני עצמה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר