שלום, אני מתנצלת מראש הטקסט מעט ארוך, אך זה ממש חשוב לי אודה על תשובתכם בהקדם. בשנת 2010 (גיל 19) הייתה לי הלוואה בבנק. במשך חודשיים לא עבדתי ולא היה לי כסף לשלם את ההלוואה. פקידת הבנק הציעה לי בזמנו לקחת הלוואה: "כיסוי יתרות חובה" בעצם, לאחד את ההלוואה עם המינוס. הסכמתי. במשך שנתיים נכנסה לי משכורת כל חודש. מעולם לא החסרתי אף תשלום של ההלוואה. לאחר כ-שנתיים החלטתי להיות עצמאית-הקמתי עסק. הגעתי לסניף במטרה לקבל צ'קים ומסגרת אשראי חדשה. הבנק סירב. הטענה הייתה-כי מופיע אצלם במחשב שאני נתונה תחת:"הלוואת הסדר" אי לכך ובהתאם לזאת,ישנן מגבלות על החשבון ולא ניתן לתת לי שום מסגרת אשראי נוספת/צ'קים. מאז אותו יום,ההגבלות על חשבון הבנק הלכו והחמירו. באותו הזמן הכנסותיי גדלו(פי 4 לעומת הכנסותיי כשכירה).הבנק הפנה לי את גבו,בטענה כי אני תחת "הלוואת הסדר". פניתי למנהלת הסניף, ביקשתי לראות את ההסכם, בו אני כביכול חתומה על המגבלות הללו, שהסכמתי עליהן ביודעין. הבנק הבטיח שתוך 7 ימים אקבל את המסמך. מיום בקשתי עבר כ-חודש וטרם קיבלתי את המסמכים. בפנייה נוספת לבנק,נאמר לי ע"י מספר גורמים, בניהן: מנהלת הסניף ומנהלת בנקאות אישית שהעניין "בטיפול","מחפשים בארכיון" ושלל משפטים בסגנון. מנהלת בנקאות אישית אמרה שברגע הגעת המסמכים ידווח לי במיידית. מהן זכויותיי לגבי קבלת המסמך? והאם במידה ובמעמד חתימת ההסכם הראשוני:"כיסוי יתרות" מעולם לא נאמר לי שזוהי למעשה "הלוואת הסדר" ולא פורטו בפניי המגבלות-ניתן להגביל אותי בצורה הזאת?
דנה שלום
לבנק יש ללא ספק חות גילוי של כל מיסמכיך.את
השיח שלך עם הבנק חשוב לעשותו בכתבכולל לקבל חותמת נתקבל (או דואר רשום) לפניותיך.
צריך לעבור על המסמכים ואז אפשר יהיה להמליץ על המשך טיפול
בברכה
ניכטברגר דורון, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר