שלום רב,
רציתי לברר האם לסגן מנהל סניף קיימת הרשאה למנוע הנפקת פנקס שקים וכרטיס אשראי עבורי כשהחשבון מתנהל באופן תקין ביותר: דהיינו אין שקים חוזרים אין החזרי חיוב החשבון לא היה בחריגה בשנתיים האחרונות למעשה תמיד שמרתי על עו"ש בזכות של כמה אלפי ש"ח באופן שוטף.
החשבון הוא חשבון סטודנט, אבל יש לי גם עסק (עם עוסק מורשה שכול התנהלות הכי תקינה) מפאת היחס בבנק החלטתי שאת החשבון העיסקי אני פותחת בבנק אחר.
אציין כי היום לאחר ששאלתי מדוע נמנע ממני האפשרות להזמין פנקס שקים הסגן ציין כי הוא לא חייב להסביר לי למה וביקש ממני לצאת ממשרדו.
לאחר שהתעקשתי לקבל תשובה הוא ציין כי ההתנהלות לא תקינה וכי אני עובדת תחת חשבון סטודנט (יש לי קבלות ממכללה) וזה נראה כי יש לי עסק כי אני לא מפקידה משכורת.
כמובן שמיד אמרתי שיש לי עסק! וכי זה לא סותר. אני יכולה להיות בעלת עסק וסטודנטית!
אציין כי קניתי בית השנה לאחר שהם סירבו לי למשכנתא בגלל שלפני 5 שנים הייתי צעד אחד לפני טיפול משפטי עקב העובדה שלא עבדתי חצי שנה בגלל מחלה ונקלעתי לחריגה של 10 א'. לאחר הטלפון הראשון מהבנק אבא שלי סגר לי את כול החריגה! ועד היום יש לי כתם שחור בבנק וב-bdi
סה"כ ביקשתי פנקס שקים... האם מותר לו לא לאפשר לי פנקש שקים בגלל איזשהו חשד לא סביר מבחינתו?
שלום להלי
פעולה מסו זה היא בשק"ד הבנק.
מאידך, מעל סגן מנהל, יש מנהל ואת גם לא חייבת לעבוד דווקא עם אותו הבנק.
נושא המידע השלילי ב BDI היא מהותי. כדאי מאוד לבדוק את זה.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר