לקוח שזכה בבית המשפט וגרעו לו שיקים מהמנין של השיקים איך נקרא מבחינה בנקאית, האם לקוח שסיים מוגבלות או לקוח שבכלל לא היה מוגבל מלכחילה עקב פסק בית המשפט
השאלה לא ברורה. נסה להסביר עצמך בשנית. כאשר ההגבלה הוסרה הלקוח איננו נחשב יותר כמוגבל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
היה לי סיפור בבנק שהחזיר לי 10 שיקים ושלח לי מכתב הגבלה, הרערתי לבית משפט השלום וזכיתי וגרעו לי 3 שיקים מן המנין ואני לא מוגבל, אבל בנק ישראל החליט שאני לקוח שהייתי מוגבל לתקופה של הצו וברגע שהצו הוסר וההגבלה הוסרה נהפכתי ללקוח שסיים הגבלה , שזה דבר שיש לו המון השלכות , נראה לי שבנק ישראל טועה בגישה שלו ואני יצרף לך את התשובה שלהם ותגיד לי איך אני יכול לפעול האם להמשיך להתכתב איתם במייל או לבית המשפט או ליועץ המשפטי , תודה
ראשית אבהיר כי במועד הטלת ההגבלה הועברו דיווחים אל הבנקים וגם דבר עיכוב ההגבלה הועבר אליהם. לא ניתן למחוק את הדיווחים שהועברו בעבר לבנקים (במועד הטלת ההגבלה ובמועד קבלת ההחלטה לעיכוב ההליכים). שכן בהתאם לסעיף 10א.(א) לחוק נקבע כי "בתקופה בה עומד הצו לעיכוב הגבלה בתוקפו, המבקש אינו רשאי לפתוח חשבון בנק ובנק לא יפתח לו חשבון בתקופה שהצו עומד בתוקפו". מכך ניתן להסיק כי משהותלתה הגבלה היא ממשיכה להתקיים ויש לה חיות משלה.
לאור זאת, אין זה נכון לטעון כי לא הוגבלת כלל, כטענתך.
יחד עם זאת, לאחר שמתקבלת החלטת בית משפט, אנו נוקטים בצעדים האפשריים מבחינתנו, כדי למחוק כל שארית מידע במחשבי בנק ישראל כמצוות בית המשפט, ומודיעים על כך לכל המערכת הבנקאית.
לאור זאת, כפי שהודענו לך במכתבנו הקודם, בהתאם לרישומי בנק ישראל, בתאריך 29/8/09 דווחה הגבלה על שמך, שנכנסה לתוקף בתאריך 13/9/09. בתאריך 15/9/09 דווח לנו הבנק על עיכוב הליכים, בעקבות החלטת בית המשפט, ובתאריך 19/1/10 הוסרה ההגבלה שהוטלה עליך בעקבות החלטת בית המשפט, ומאז אין היא קיימת עוד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר