שלום
קרוב משפחתי במצב כספי קשה, לאחר מספר עיקולים שסודרו על ידי עורך דין שהגיע להסדר פשרה עם בנקים להם היה חייב כספים.
אני זה ששילמתי לעורך הדין על שכר הטירחה ועל ההסדרים עם הבנקים בהעברה לחשבון, תוך הבטחה בעל פה של אותו קרוב שיחזיר לי את הכספים מחסכון אותו יוכל לפדות לאחר הסרת העיקולים עליו. בנוסף ביקש אותו קרוב כי אעזור לו בניהול החשבון, אך מכיוון שאני יודע שהוא אינו בקו הבריאות ואת עברו ה"בזבזני" וחוסר יכולתו לנהל חשבון מסודר, אני כן מוכן לעזור לו אך לא לחשוף את עצמי בפני תביעות שונות על השתלטות על כספים או ניצול לרעה של מצבו משאר בני המשפחה, אך בכל אופן למנוע ממנו כל אפשרות להגיע למצב כזה של חובות בעתיד.
האם :
1. יש אפשרות לעשות זאת ללא לקיחת אפוטרופוסות רכוש עליו?
2.איזו אפשרות חוקית ישנה על מנת למנוע מאדם הקרוב אליך להגיע למצבים קשים בהם ינצלו את תמימותו ובורותו ואת חוסר היכולת שלו להתנהל כלכלית , וזאת מבלי לקחת עליו אחריות , אלא רק להגביל אותו חוקית? (מורשה חתימה נוסף בבנק וכדומה יכול לעזור?)
תודה מראש על תשובתכם
אורן
שלום אורן
ישנה אפשרות למנות אותך כמיופה כוח בחשבון, אך גם לכך עלולהות להיות השלכות מסוימות, למשל בנקרה של שיקים חוזרים.
אם אותו קרוב, אכן אינו מסוגל לנהל את ענייניו הכספיים/עסקיים, איני רואה פתרון, זולת מינוי אופוטרופוס על רכושו.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
איך אפשר להגביל בן אדם מלבזבז כספים, כשיש מיופה כח.
האם אפשר לעשות שכל פעולה של בעל חשבון תדרוש רשות של מיופה הכח.
בגדול השאלה היא איך אפשר להגביל את הבן אדם, בגלל עברו ובגלל הנטיה שלו לבזבז כספים.
תודה על העזרה שוב
אורן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר