שלום וברכה אפתח ואציין לפני בעייתי כי אני הנני מורשת חתימה-מיופת כוח בחשבון הורי כבר כ3 שנים.
לפני כ5 חודשים נפטר אבי בפתע, עם הגעתי לבנק נשאלתי האם ישנה ירושה ואכן ישנה נגשנו לעורך הדין שטיפל בצוואה היא הוצאה ועכשיו הועברה לפרסום והוכחה מטעם רשם הירושות בית המשפט.
היום הגעתי לבנק של אבי בבקשה להוציא פנקס צ'קים בעוד שבשין נשארו בודדים נתקלתי בסירובו של הבנק בצורה בוטה ומכעורת ושאלתי היא כזו:
א. האם כמורשת חתימה-בעלת יפוי כוח בחשבון אינני רשאית לתת הוראה להוצאת פנקס צ'קים?
ב. האם למרות שהיו 2 הורי בעלי אותו החשבון(הוא הינו על שם אבי היה ואימי ואני שנוספתי) הבנק רשאי לשנות את שם החשבון כך שייקרא חשבון יורשים עד לקבל צו ירושה???
אציין כי אני הנני עושה לאימי את כל הפעולות המתבקשות הוצאת כספים תשלום חשבונות על כן זה נראה לי אבסורד...
עוד אציין כי עורך הדין הוציא מכתב לבנק והוא גם טוען כי אין שום סיבה שלא תינתן לי הזכות להזמין פנקס צ'קים.
אשמח לייעוצכם בתודה מראש
שלום רווית
ראשית, קבלי את השתתפותי בצערך על פטרית אביך ז"ל.
נושא ניהול חשבון בנק לאחר פטירת אחד השותפים מוסדר לעתים באמצעות סעיף אריכות ימים.
כיוון שיש עו"ד מייצג בנושא, אני מניח שהיא בקי ממני בעובדות המקרה, ואציע להפנות אליו את השאלות המשפטיות
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר