שלום
אני נמצא בהליך פשיטת רגל כ4 חודשים
קיים גם חוב למשכנתא בתוך הפשר פיגורים נפתח נגדי תיק בהוצל"פ עם הגשת הפש"ר הגשתי בקשה בועדה הבין משרדית לפריסת הפיגורים ולתת לי ולמשפחתי להישאר בבית קיבלתי תשובה חיובית אישרו את הבקשה בתנאי שלנאמן (מנהל מיוחד) אין התנגדות. לאחר החלטת הועדה הגיעה אליי הביתה צו פינוי מהוצל"פ שתוך 35 ימים עליי לפנות את הדירה דיברתי עם עו"ד הבנק ותשובתו שלא מוכן להפסיק עם ההליך עד שאין תשובה מהנאמן מכיוון שכרגע אנחנו בחגים כל עניין מתעכב שוחחתי עם הנאמן ואינו מתנגד להישארותי בבית (כמןבן דירת מגורים יחידה) אך אין ברשותי אישור מבית המשפט ואני אמור לפנות את הדירה בעוד 10 ימים מיותר לציין שחגים עכשיו ובית במשפט לא מגיב לבקשה הדחופה שהגשתי מה עליי לעשות? מבקש לציין שהיו אצלנו בבית גם מהמשטרה והודיעו שאנחנו חייבים לפנות בעוד 10 ימים אבל קיבלתי אישור גם מהועדה הבין משרדית וגם מהנאמן יכול להיות שאגיע לרחוב כי אנחנו נמצאים בחגים ואין בתי משפט? מה עליי לעשות? עו"ד הבנק מבחינתו (הוא גם כונס הנכסים של הבית) עד שאין אישור מבית המשפט לא מוכן לבטל את צו הפינוי תעזרו לי בקשה
תודה מראש
דני שלום
ראישת, אני מבקש לחזק אותך בסיטואציה הקשה ולקוות שיימצא עבורך הפתרון המתאים.
ישנן מספר אפשרויות משפטית, כגון בקשה לרשם ההוצל"פ לעכב את הפינוי, או הגשת בקשה מתאימה לבית משפט של פש"ר ליתן החלטה בהיעדר תגובת הנאמן.
אמליץ שתפנה בדחיפות לעזרה מתכונית שכר מצווה של לשכת עו"ד או ליחדיה לסיוע משפטי במשרד המשפטים.
חג שמח ובהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר