מסרתי לעיריה ערבות בנקאית לפי דרישה מצוין על הערבות תאריך ההוצאה ללא תאריך פרעון וגם ללא ההגבלה ללא הגבלת זמן עברה שנה מאז ההעמלה ששלמתי בבנק היתה לשנה אחת כעת הבנק טוען שהערבות היא ללא הגבלת זמן ואו עד 10 שנים האם זה נכון משפטית
הבהרה אני הוצאתי ערבות בנקאית לטובת העיריה בנוסח הבקשה לבנק אין תאריך פירעון וכן אין סעיף האומר שתוקפה של הערבות ללא הגבלת זמן בתעודת הערבות מצויין רק תאריך הוצאה ואין איזכור לתוקף הערבות וכן לא מצויין שם ללא הגבלת זמן נ.ב. העמלה ששלמתי בגין הערבות היתה לשנה אחת וגם נאמר לי שאחרי שנה הכסף המשמש לערבות יכנס חזרה לחשבוני כעת הבנק טוען שזו ערבות ללא הגבלת זמן ואו 10 שנים בבקשה ממך תומר לי אם הבנק צודק ואו מה עלי לעשות בנידון תודה מראש
שלום זאב.
בדרך כלל, ערבויות בנקאיות הן מוגבלות בזמן. יחד עם זאת, אין מניעה שהן תהיינה בלתי מוגבלות בזמן.
לא ברור לי מה דרישתך מהבנק. שים לב שאם תפעל על מנת לסיים את תקופה, העירייה עלולה לחלט אותה.
חג שמח ובהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר