שלום,
היה לי כרטיס חוץ בנקאי שבוצע בו חיובים שחולקו לאקטיב תשלום נמוך יותר כל חודש לאחר כמה חודשים נצבר חוב בכרטיס ע״ס 9500 שזאת מסגרת האשראי , הכרטיס בוטל והגעתי להסדר של 500 ש״ח מול חברת האשראי לתקופה של 31 חו׳ , לאחר ששילמתי כמה חודשים 4 תש׳ לא התקבלו עקב חיובי יתר בחודש שהיו גובים לי, החשבון הגיע לעו״ד והם דורשים את כל הסכום שנותר +כל הריבית של 22% למשך השלוש שנים שבמקום לשלם להם 8000 אני צריכה לשלם 13000 האם זה הגיוני? האם יש אפשרות אחרת לשלם רק את הסכום החוב ללא הריבית? או חלק ממנו?
לתשובתך אודה
שלום לירז
לצערי הרב (ואני סבור שבעניין זה, יש לתקן את החוק), אין בחוק מגבלה פורמלית על גובה ריבית פיגורים בלתי צמודה שתאגיד בנקאי רשאי לחייב את לקוחותיו.
עם זאת, לדעתי, ריבית של 22% היא בלתי סבירה ולבית המשפט יש סמכות להפחיתה, וראוי גם שכך יעשה.
לשאלתך, ניתו לפעול לאחת משתי הדרכים:
1. נסיון להגיע עם חברת האשראי/עו"ד להסכמה.
2. התנגדות לתביעה שתוגש על ידם (ככל הנראה לביצוע בהוצל"פ). די קשה לאדם שאין לו ידע משפטי, לעשות זאת באופן עצמאי, ובכל מקרה, יש לתמוך את ההתנגדות בתצהיר.
במידת הצורך, םני להתייעצות עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות.
חג שמח ובהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר