הבנק הפקיד בטעות בחשבני סכום של 20000 ש"ח. אני, במסגרת הפעילות בחשבון, משכתי את הכספים. כעבור מספר חודשים הבנק דרש החזר הכספים והיתרה בחשבון היתה קטנה, ולא אפשרה זאת. הבנק לא הסכים לפרוס את החוב ומשך את כל הסכום מהחשבון והותיר אותו במינוס, למרות שאין מסגרת אשראי בחשבון. בנוסף ,הגיש הבנק תביעה כנגדי, לכיסוי העובר שהוא יצר, בהוצאה לפועל, ובתוך פרק הזמן שניתן להגיש התנגדות (שהוגשה על-ידי) משך הבנק את הכספים מחשבוני כולל כ-4000 ש"ח עבור עו"ד מטעמו, וסירב לשלוח אליי הודעות על הפעולות שביצע בחשבוני, חסם לי את האפשרות לעיין בחשבון אנטרנט.
שאלתי: האם לבנק סמכות לבצע את כל הפעולות שביצע?
אני, מצידי, הגשתי תלונה במשטרת ישראל כנגד מנהל סניף הבנק.
זאב שלום
ככלל, אם הבנק זיכה את חשבונך בטעות בסכום שאין מחלוקת שאינך זכאי לו, הוא רשאי לפעול לתיקון טעותו.
יחד עם זאת, הבנק אינ ו רשאי בנסיבות שציינת (טרם קבלת פסק דין לטובתו ואחרי שהוגשה התנגדות) לחייב אותך בשכ"ט עו"ד ובכל מקרה, הוא חייב לתת לך את כל המידע בעניין חשבונך.
אני גם בספק רב אם מדובר במקרה זה בתביעה שכשרה להתברר כבתיעה לביצוע בהוצאה לפועל.
בנסיבות שציינת, אני ממליץ שתפנה בדחיפות להתייעצות עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות.
חג שמח ובהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר