כספי עזבון של אחותי המנוחה נמצאים בבנק.
לאחר קבלת צו הירושה - אני מנהל בפועל את ענייני העזבון בהסכמה של היורשים-שלא תמורת שכר. בשבוע שעבר נגשתי לסניף שבו החשבון מתנהל.
נתקלתי בקוצר רוח ויחס גס מצד המנהלים. הצגתי צו ירושה מקורי ותעודת פטירה
מקורית של אחותי ז"ל. מנהלת הלקוחות לא היתה מוכנה לתת לי תדפיס של מצב החשבון. לאחר דין ודברים היתה מוכנה לומר לי בע"פ מה היתרה המשוערכת
במק"מ ויתרת המזומנים בעו"ש. לדבריה על מנת לקבל תדפיס ו/או על מנת למשוך מכספי העיזבון (איש איש כפי חלקו בצו הירושה) כל היורשים חייבים להגיע יחדיו. הסברתי שבלתי אפשרי להביא את כולם יחד. אחד מהם הוא אזרח מדינה זרה, וחי בחו"ל. אחר כך ניסיתי לשוחח עם מנהל הסניף והוא לא היה מוכן לקבל אותי לשיחה, בטענה שאין לו מה להוסיף על דברי המנהלת הכפיפה. הוא העיר
שבצו הירושה לא כתוב בכלל מס' החשבון של אחותי [ממתי זה צריך להיות כתוב שם ?]. בקיצור עזבתי ושלחתי תלונה על התנהגותו. לעצם העניין:-
עיקר הבעיה שלנו זה להביא את היורש מחו"ל. חלקו קטן ולא בטוח שירצה להטריח עצמו. האם אפשר יהיה להסתפק ביפוי-כוח שיחתום עליו בקונסוליה
בארצו ושתיפה את כוחי למשוך עבורו את הכסף, או שייפה את כוחה של דודתו
שנמצאת אתנו בארץ ? מדוע חייבים כל היורשים להיות נוכחים. מדוע הבנק לא יכול לתת לכל יורש את חלקו על פי צו הירושה, בביקור נפרד ואישי שלו. הרי אף אחד לא יכול לקבל יותר ממה שצו הירושה פוסק לגביו ?
האם חייבים לפנות לעורך דין לטיפול בעניין כזה ?
שלום רפי.
ראשית, קבל את השתתפותי בצערכם על פטירת אחותכם ז"ל.
למיטב ידיעתי, אין קביעה מפורשת בחוק כיצד על בנק לטפל בכספי עזבון וכל בנק קובע את נהליו בעניין שכפופים כמובן לחוקים, כולל הרואות בנק ישראל.
ראשית, צו ירושה אינו מפרט את נכסי העזבון, אלא רק את דרך חלוקתם.
שנית, אם יש מסמך חתום ומאושר כדין של כל היורשים, איני רואה מניעה עניינית לפעול על פיו.
לעניין אח שנמצא בחו"ל, אכן ייפוי כוח מאושר ע" הקוסליה אמור להספיק.
אין חובה שהפעולות מול הבנק יתבצעו ע"י עו"ד, אך אם אינכם מצליחים להסתדר באופן עצמאי, בהחלט ייתכן שעו"ד יכול לסייע בעניין.
חג שמח ובהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר