שלום,
חברת ויזה כאל נתקשרה עימי בהסכם לפיו אהיה חברה במסלול אקטיב קבוע קרי יש מסגרת אשראי ואני נדרשת לשלם בכל חודש סכום קבוע. התקנון קובע כי אם אחרוג ממסגרת האשראי אצטרך לשלם את ההפרש מיידית . אני ביקשתי הלוואה על סך 5000 ש"ח ולא ידעתי שזה חלק ממסגרת האשראי. החברה אישרה לי את ההלוואה אך לטענתה בגלל שעם העמדת ההלוואה חרגתי מהמסגרת היה עלי גם לאלתר להחזיר את ההלוואה שלקחתי ולא השתמשתי בה וגם להחזיר אותה באמצעות לוח הסילוקים החודשי. לא הצלחתי לשלם מיידית את ההלוואה "שניתנה לי" אז הורידו לי את מסגרת האשראי רטרואקטיבית ב10,000 ש"ח מה שהוביל להעמדת חוב חדש וגבוה לתשלום . בינתיים החזרתי להם גם 7000 ש"ח אך אותם זה לא מעניין הם רוצים את החוב כמות שהוא + 10000 ש"ח ריבית אם אני מעוניינת להחזיר אותו באמצעות 1000 ש"ח בכל חודש
אני רוצה לדעת אם חברת האשראי היתה בסדר בכך שאישרה לי הלוואה שידעה שתגרום לי לחריגה במסגרת אשראי ?
אם היתה בסדר שהפחיתה לי באופן חד צדדי מסגרת אשראי באופן רטרואקטיבי?
ואם חלים על חברת אשראי ויזה כאל אותן החובות החלים על הבנקים?
נורית שלום
לפי מה שכתבת, אני מתרשם שהיה על החברה להבהיר לך שההלואה היא לא מסגרת אשראי נוספת, אלא על חשבון המסגרת הקיימת.
ביטול הפחתת מסגרת אשראי הוא נושא מורכב מאוד. ככלל, מותר לבנק לבטל מסגרת אשראי, אך הדבר כפוף למספר מגבלות, ובכלל זה ביטול רטרו (בהנחה שזה המצב).
הפעילות גם של הבנקים וגם של חברות האשראי מוסדרת באותו חוק (הבנקאות (רישוי)), אך החבות החלות עליהם אינן זהות. עם זאתף גם על חברת כרטיסי אשראי אפשר להתלונן בפני המפקח על הבנקים.
בהצלחה ושנה טובה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר