שלום! יש לי חשבון עו"ש בבנק אליו מועברת משכורת. לפני כשנה לקחתי הלוואה בבנק (ללא בטחונות) אשר היתרה שלה נכון להיום היא 120000 ש"ח. בנוסף יש לי מינוס של 20000 ש"ח בבנק (הגעתי לקצה המסגרת) וכן יורדת לי מהחשבון הלוואה נוספת שלקחתי מבנק אחר, שהיתרה שלה היום היא 23,000 ש"ח. עד לפני 8 חודשים הצלחתי לעמוד יפה בכל ההחזרים, אבל מצבי השתנה ונוספו לי הוצאות אשר לא היו צפויות כאשר לקחתי את ההלוואות. נכון להיום אני על קצה המסגרת ורוצה לבדוק אפשרות להסדר לפני שאכנס לחריגה ואתחיל להכנס ל"סחרור" וסגירת ברזים. האם יש אפשרות להגיע להסדר חוב או אפילו למחיקת חלק מההלוואה מול הבנק על מנת להמנע ממצבים כאלו?
גילה
ככלל, כל הסדר הוא אפשרי בכפוף להסכמה.
פרקטית, בנקים מוחקים חבות רק כאשר הם משתכנעים שאין סיכויי גביה. קשה ואולי בלתי אפשרי לקבל מבנק גם מחיקה וגם אשראי חדש.
לפי מה שכתבת, בהחלט רצוי לפנות לבנק לפני "הסחרור" כהגדרתך ולבקש לפרוס את החוב מחדש, או כל פתרון אחר שתוכלי לעמוד בו.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר