שלום רב, הקמתי חברה לעיצוב אתרים. בחשבון קיימת מורשית חתימה נוספת והרכב החתימות בחשבון הוא חותמת + שתי חתימות (שלי ושל מורשית החתימה השניה). לאחרונה התגלע סכסוך עסקי בינינו והשותפה פנתה במכתב לבנק וביקשה לבטל את כרטיס האשראי של החברה שעל שמי ללא שום הסכמה שלי (ללא חותמת וללא חתימה שלי). פניתי לבנק ואלה הודיעו לי שמאחר והשותפה שלחה מכתב הם נאלצו לבטל את הכרטיס. כשבקשתי לראות את המכתב הם סרבו לתת לי לראות אותו.
1. האם בנק רשאי לבטל כרטיס אשראי ללא הסכמתי ולפי דרישת מורשה חתימה יחיד וללא הצורך בהרכב החתימות שהוגדר בחשבון המחייב 2 חתימות+חותמת?
2. האם הבנק פעל כשורה שסירב לתת לי לצפות במכתב מהשותפה למרות שאני בעלת החשבון ומנהלת החברה?
מה אני יכולה לעשות?
שלום אורנה
ככלל (בכפוף לחריגים), שותף בחשבון יכול להורות בכל עת לבנק על כך שהוראות בחשבון יידרשו שתי חתימות.
לענייון זכותך לראות את המכתב, מדובר בעניין יותר מורכב הנוגע גם בגבולות הסודיות הבנקאית, ואין לי עליו תשובה חד משמעית.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר