נגנב לי הרכב ובתוכו היה פנקס צ'יקים הודעתי למשטרה ונתנו לי אישור על הגניבה ושלחתי אותו לבנק ועשיתי ביטול על כל פנקס הצ'יקים מרות שיש צ'יקים שכן אני השתמשתי בהם אבל בגלל שאין לי רישום הייתי חייב לבטל טת כל הפנקס
וכל צ'יק הופקד אחרי זה היה חוזר מסיבת הוראת ביטול
אני רוצה לדעת האם הצ'יקים יספרו אותם במניין ואגיע להגבלה???
דודו שלום
ככלל, לעניין הגבלה נספרים רק צ'קים שהוזחרו מסיבת אכ"מ (אין כיסוי מספיק).
העניין הוא שאם במועד הצגת הצ'ק הבנק סבור שאם הוא לא היה מבוטל, הוא היה מוחזר אכ"מ, הוא חייב לציין בסבית ההחזרה: ביטול + אכ"מ. וצ'ק כזה אכן נספר.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה על החזרת תשובה אבל רציתי לציין שהחשבון הזה לא פעיל אין בו שום הכנסה היה לי רק פנקס שיקים והייתי לפני מועד כל שיק מפקידה כסף עבור השיק אבל אחרי הגניבה לא היה לי שום רישום כדי לדעת מתי להפקיד וכמה ובגלל זה גם כששלחתי את אישור המשטרה על הגניבה יחד עם הוראת הביטול ציינתי וביקשתי מהבנק ליצור איתי קשר אם הוצג שיק כלשהו ולצערי לא יצרו איתי קשר והיו מחזירים כל שיק בלי לעדכן כמו שביקשתי במכתב ששלחתי אליהם על מנת לאתר את השיקים
שאלתי האם הם יכולים להגביל אותי עם כל הדברים שהסברתי עכשיו ?
שלום דודו.
ככלל, לפי החוק והפסיקה, גניבת פנקסי שיקים ושימוש בהם ע"י צד שלישי לא אמורים לגרום לך להיות מוגבלת.
יחד עם זת, לפי החוק, הסמכות הבנק לבטל הגבלה היא די מוגבלת. לבית המשפט יש מסכות רחבה לכך. המועדים להגשת ערעור על הגבלה קבועים בחוק (בד"כ, 20 יום מהיום בו קיבלת אתההודעה).
על מנת לבחון את המקרה שלך לפרטיו, ולקבל המלצה אם להגיש ערעור על הגבלה לביהמ"ש, אציע שתפני ליעוץ אישי, אצל עו"ד שעוסק בנושא זה.
בהצלחה
רציתי גם לציין שביקשתי מהבנק תצלומי שייקים שהוחזרו וראיתי שהבנק כתב עליהם מבוטל כאילו סיבת ההחזרה ולא היה פלוס אכ"ם כתוב רק מבוטל
אז מבחינה חוקית מה זאת אומרת ??
דודו שלום
צ'קים שלא סומנו כאכ"מ לא אמורים להיספר לצורך הגבלה.
קשה מאוד להמשיך לדון בעניין במסרת הפורום, בעיקר בהתחשב בכך שמדובר בבדיקה פרטנית של המקרה.
בדיוק לצורך כך, קימת אפשרות של ייעוץ אישי אצל עו"ד.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר