שלום לכם ,
קרה לי השבוע מקרה שהדליק לי נורה אדומה.
נכנסתי לחשבון הבנק שלי באינטרנט, וקיבלתי הודעה שהחשבון שלי נסגר.
קצת רקע על המקרה:
הלכתי לבקש הלוואה מהבנק, וברגע שקיבלתי מבנק אחר הצעה טובה יותר , החלטתי לעבור לבנק החדש לקבלת ההלוואה.
בעקבות המעבר והעברת המשכורת לבנק החדש, התבצעו טפטופים של כספים לבנק הישן (מזרחי טפחות) כי עדיין היו לי הורדות בכרטיס האשראי שנמצא בחשבון הנ"ל.
את המשכורת החלטתי להעביר לבנק החדש , וכל חודש להפקיד מהמשכורת חלק כדי לכסות את הורדות האשראי.
ברגע שהגעתי ל-0 בחשבון, הבנק החליט על דעת עצמו שהוא סוגר לי את החשבון . בלא ידיעתי , בלא הסכמתי.
התקשרתי לבנקאים של מזרחי , ונאמר לי "יש בלאגן עם החשבון, לא ברור מה קורה פה , יחזרו אלייך מהסניף"
באמת לאחר כשעה חזרו אליי מהסניף עם הסבר אדיוטי של פקיד, נאמר לי שכיוון שהחשבון לא היה פעיל , (למרות שכן היה פעיל , אמנם בחריגה במשך תקופה קצרה) הם סגרו אותו על דעת עצמם , כדי לעשות לי טובה וזה בעצם לטובתי.
בעצם נוצר מצב שהחזירו את כל ההורדות שלי בחזרה לחברת האשראי , לא ירדו חיובים של ביטוחים וכו', ושילמתי אגרה על כל ההחזרים והאי כיסוי . לאחר שיש לי מסגרת בחשבון שאני כן יכולה להכנס לחריגה.
האם זה חוקי מצד הבנק לסגור את החשבון בלא ידיעתי?? ובאם לא הייתי מתקשרת ומבררת אפילו לא היו שואלים או מודיעים לי ???
ממש חוצפה , אני כועסת מאד, אמנם גם אני לא הייתי בסדר כי הייתי צריכה להיות יותר חכמה עם ההורדות והכרטיס אשראי , אך זו דרך להעניש אותי ? מדובר פה על חריגה של 3000-4000 שח ולא על מאות אלפי שקלים.
אשמח למידע ממישהו שאולי קצת מבין , תודה רבה מראש חברים.
ככלל, בנק לא אמור לסגור חשבון אלא בהוראת הלקוח, או לפי חוק איסור הלבנת הון שנראה שאינו רלבנטי לענייננך.
אם זאת, בעניין הוראות הקבע, הבנק אינו חייב לכבד אותן אם אין כסף בחשבון והוא אינו חייב לתת לך מסגרת אשראי, גם לא בסכום נמוך.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר