שלום הייתי מעוניינת לדעת האם יש לי עילה לתבוע את חברת האשראי בגין חיוב של כרטיס האשראי שלי בסכום גדול מאוד שגרם לי לחריגה ממסגרת המינוס שבעקבותה אזדקק להלוואה בכיסוי. לפני כחודשיים חזרתי מטיול בדרום אמריקה של חצ שנה שנה. היום הבחנית באתר האינטרנט של חברת האשראי שלי כי חוייבתי בסכום של 2600 שח לפני יומיים ושהנני צפויה להיות מחוייבת בחיוב הבא בשנית את אותו הסכום פחות או יותר מה שמוביל לחריגה מהמינוס. יש לציין שאחד מהחיוביים בו אני מצליחה לצפות מתואר כמשיכה משלוה כספומטים שונים כאשר אחד הכספומטים נמצא במדינה מסויים והשני במדינה שגובלת בה. שתי מדינות אשר ביקרתי בהן לפני חצי שנה מהיום. האם ייתכן שחברת האשראי לא חייבה אותי אז ופתאום מחייבת אותי בסכום שכזה בלי התראה מראש? לאורך כל הטיול עקבתי אחר החשבון דרך האינטרנט וכמובן שהיו לי הורדות מדיי חודש לא שלא היו הורדות בכלל ולפי כך תיכננתי את מהלך הטיול ,הסכום הנ"ל שנגבה ממני כעת יכל לשנות את מהלך הטיול במידה והייתי מודעת לסכום שהולך להיגבות ממני. מה ניתן לעשות?
האם את מתכחשת לחיובים?
אם לא, לא נראה לי שתוכלי לבטל אותם רק בכלל השיהוי שהיה בביצועם.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר