לאחר ביטול עסקה לקנית מונית היית אמורה לקבל את השיקים שניתנו לבעל המונית. בעל המונית טען שאין ברשותו את השיקים שלי ולכן נתן מכתב עם חותמת וחתימה ושני שיקים שלו כעברון להחזרת השיקים. בעל המונית התאבד ולפני מותו העביר את השיקים שלי לכל המעוניין. מבנק דיסקונט קיבלתי תביעה לאחר שהשיקים שלי היוו ערבון להלוואה לאדם שאיני מכירה וברגע שלא החזיר את ההלוואה הבנק תבע אותי. ברצוני לדעת אם בנק משתמש בשיקים שהוסבו מאדם אחד לשני לא מחוייב לבדוק את מקור השיקים שכן באותו הזמן לא הייתי כשירה להיות כערבה להלוואה מאחר וחשבוני היה מוגבל והזמן שעבר מהמוגבלות היה פחות מ-3 שנים. בבית המשפט הרשמת טוענת כי אין מקום לקבלת התנגדותי שכן הבנק אוחז כשורה בשיקים. אני רוצה לדעת האם אדם שרימו אותו שהפך למוגבל חמור בגלל רמאות זאת צריך לשלם עבור דבר שלא קיבל בעדו תמורה? אני מוגבלת באמצעים כלכליים ולכן התמודדתי לבדי מול התובע? האם אני יכולה להתלונן על החלטת הרשמת? אם כן, בפני איזה גורם?
אני מבין שהרשמת החליטה, לדחות את בקשת הרשות להגן שהגשת.
על החלטה של הרשמת ניתן לערער באותו בית משפט בו הרשם יושב. אין מדובר בתלונה במקרה זה.
הערעור והשאלות המשפטיות העולות בערעור, כגון, אם הבנק הוא אוחז כשורה, הן אינן פשוטות ומחייבת בדיקה פרטנית של עו"ד העוסק בנושא.
אמליץ שפני בדחיפות לעו"ד העוסק בנושא. אם אין ביכולתך לפנות לעו"ד פרטי, ניתן להיעזר ביחידה לסיוע משפטי במשרד המשפטים או בתוכנית שכר מצווה של לשכת עורכי הדין.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר