מכתב בקשר להתנהלות המשפט
פונינו מבית מגורים למרות שלא היה בתקופת הפינוי חוב פיגורים, היה חוב שהוסדר, ועוד כמה פעמים פיגור ששולם, וביום הפינוי לא היה חוב , עליי לציין שבעל היה אז חייב מוגבל בגלל עסק שנפל.(הפינוי היה בגלל חוב פיגורים).
החלטתי שאני תובעת את הבנק על הפינוי וקיבלתי אפשרות בבית משפט בדיון הראשון להגיש את התביעה. כשהשופט ממליץ בחום מבא כוח הבנק להגיע אתי להסדר סביר.לאחר שנים של דיונים התקבל פסק דין שנודע לי עליו 6 חודשים מאוחר יותר , כאשר קיבלתי עיקול בבנק על חוב להוצל"פ.(שופטת אחרת שלא הייתה בדיונים) ובו כותבת השופטת שהבנק היה רשאי לממש את הנכס בגלל החובות של בעלי, (לא של המשכנתא) וקיבלתי לשלם הוצאות משפט ע"ס 15000ש"ח
שאלתי היא: מדוע הותר לי בדיון הראשון "בחום" כפי שאמר השופט לתבוע את הבנק אם מראש התביעה מועדה לכישלון (בגלל חובות בעלי) ואני צריכה עוד לשלם הוצאות משפט.
נוסף לכך פסק הדין ניתן באוגוסט 2011 ולנו הדבר נודע במקרה רק בחודש פברואר, גם העורך דין שלי טוען שלא קיבל את פסק הדין. קיבלתי עיקול לחשבוני על החוב שלי מהוצאות המשפט וגם כאן לא קיבלתי שום מכתב קודם ובקשה לתשלום וגם העו"ד שלי לא קיבל.
ברצוני להגיש ערעור על פסק הדין אבל עבר זמן רב מקבלת פסק הדין מה עושים? ואם אפשר להגיש ערעור מה התשלומים שעליי לשלם לבית המשפט? (מצבי הכלכלי קשה).
תודה מראש על התייחסותך
שרה שלום
ככלל, בהנחה שמועד הערעור חלף, וזה תלוי גם במתי התקבל פסק הדין בפועל במשרדו של עוה"ד שלך, ניתן להגיש בקשה להארכת מועד להגשת ערעור.
זה קשה מאוד לקבל הארכות מועד מסוג זה.
בכל מקרה, לנוכח מורכבות המקרה שתארת, אציע שתפני להתייעצות אישית עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר